Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 липня 2023 року

6 Липня 2023
785

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
785
Андрій Єрмак на виставці та комунальні тарифи.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «1+1», ICTV/СТБ, «Рада».

Блоків «Інтера» та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда Суспільного. Показали повтор етеру попередньої доби.

Протягом першої години блоку «1+1» повторили випуск «Нічної варти», який транслювали 1 липня цього року. У ньому дискутували про різні сценарії вибуху на Запорізькій АЕС з науковцем та фахівцем з ядерної енергетики Володимиром Борисенком та колишнім головним інженером Чорнобильської АЕС Миколою Штейнбергом.

З українським музикантом Святославом Вакарчуком у гостьовій студії телеканалів ICTV та СТБ говорили про його благодійні концерти для допомоги військовим. Він сказав, що наразі вже провів 205 благодійних концертів у зоні бойових дій. Та розповів, що ці виступи мають по 5-6 пісень і не тривають по півтори-дві години, оскільки, з міркувань безпеки, краще проводити ці виступи дуже швидко.

Про загиблу українську письменницю Вікторію Амеліну говорили з програмною директоркою Львівського міжнародного книжкового фестивалю Bookforum Софією Челяк. Нагадаємо, що Вікторія Амеліна дістала поранення внаслідок ракетного удару по Краматорську, якого російські окупанти завдали ввечері 27 червня. 4 липня з нею попрощались у Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві, а 5 липня письменницю поховали на Личаківському кладовищі у Львові.

У новинному блоці ICTV та СТБ показали сюжет про те, що керівник Офісу президента Андрій Єрмак разом із американськими дипломатами відвідав виставку присвячену боротьбі України з агресією Росії. Протягом сюжету Єрмак переглядав виставку, а потім дали його коментар із подякою США за підтримку. Пізніше у блоці «Ради» також показали подібний матеріал.

Підвищення тарифів коментував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Під час розмови він сказав, що місцеві бюджети мають залишки на рахунках та можуть допомогти регіональним водоканалам. Також він вважав, що до кінця війни тарифи не потрібно підвищувати.


У блоці «Ради» про відновлення водопостачання після підриву Каховської ГЕС  говорили з народною депутаткою України Оленою Шуляк («Слуга народу»). А про ймовірність теракту на Запорізькій АЕС та евакуацію — з міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Іриною Верещук.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
785
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду