detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
05.07.2023 15:27
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 липня 2023 року
Теракт на Запорізькій АЕС та привітання від «Слуги народу».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Інтер», «Ми — Україна», Суспільне.

Блоків «Ради» та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці марафону працювала команда телеканалів ICTV та СТБ. показали повтор етеру попередньої доби.

У блоці «Ми — Україна» з народним депутатом Олексієм Леоновим («Слуга народу») говорили про день Національної поліції та відповідну виставку. Під час включення нардеп привітав поліціянтів та подякував їм за службу. І прокоментував зміну підході до підготовки майбутніх правоохоронців.

Білоруська блогерка Тетяна Мартинова розмірковувала про перебування вагнерівців у Білорусі. Вона сказала, що насправді самопроголошеному президенту Лукашенку не потрібно, аби в країні було озброєне угруповання з восьми тисяч військових. Оскільки Пригожин може вирішити йти на Мінськ, тоді коли у країні фактично відсутня боєздатна армія.

Також у блоці «Ми — Україна» про укриття у столиці знову говорили із заступником міністра освіти та науки України і депутатом Київської міської ради Андрієм Вітренком («Слуга народу»). Він критикував роботу міської влади та постійно говорив про те, що влада не може чогось зробити. Зазначимо, що схоже включення Вітренка було в гостьовій студії того ж телеканалу 1 липня цього року.

Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, говорив про міжнародну політику, програш Росії у війні та озвучив потреби України у зброї, зокрема техніці, яка допоможе при наступі. Крім того, він розмірковував про ймовірний теракт на Запорізькій АЕС та реакцію світової спільноти, яка могла б запобігти катастрофія. Про ЗАЕС говорили і з завідувачем Відділення атомної енергетики Інституту проблем безпеки атомних електростанцій НАН України Володимиром Борисенком.


У блоці Суспільного про ймовірний підрив Запорізької АЕС говорили з експертом з атомної енергетики Людвигом Литвинським. Він сказав, що максимальні наслідки для тих, хто перебуватиме на повітрі — зростання ризику мати онкологічне захворювання. Краще перебути декілька днів вдома та не виходити на повітря. Територія ураження у випадку вибуху становитиме до 150 кілометрів в залежності від напрямку вітру.  За словами Литвинського найбільша загроза буде для тих, хто живе у найближчих десятках кілометрів навколо ЗАЕС.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY