Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 липня 2023 року

10 Липня 2023
255

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
255
Зеленський у Словаччині та інспекція Лаври.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», ICTV/СТБ, «Рада», «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному шестигодинному блоці марафону працювала команда телеканалу «Інтер». Показали новий випуск програми «Обличчя», інтерв’ю Анастасії Даугуле з литовським журналістом Андрюсом Тапінасом. Та повторили випуск програми «Акцент» від 6 липня, у якій говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком.

Традиційно одну годину в етері нічного блоку працювала команда телеканалу «Рада». Говорили про міжнародну підтримку України та боротьбу з корупцією.

У блоці телеканалів ICTV та СТБ про ситуацію на передові говорили з полковником СБУ та народним депутатом Романом Костенком («Голос»). Зокрема, йшлося про просування українських військових замінованими територіями.

Телеканал «Рада» організував виїзну гостьову студію у Гостомелі. У ній працювали Ганна Гомонай та Максим Зборовський. Паралельно працювала ще одна вулична студія у Львові.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко говорив про інспекцію Києво-Печерської Лаври та перешкоджання роботи інспекції зі сторони вірян Московського патріархату. Також згадували про те, що ЮНЕСКО засудило нічну атаку росіян по Львову, оскільки атаковані будівлі належать до місцевих пам’яток.

Про відновлення деокупованих територій говорили з народною депутаткою Ольгою Василевською-Смаглюк («Слуга народу»). Вона розповіла про компенсації, які отримають люди, та на що їх можна буде використати.

Народний депутат Ростислав Тістик («Слуга народу») говорив про наслідки ракетного удару по Львову. Ведучий Назар довгий заявив, що «депутат долучився до процесу з перших хвилин після удару та почав спілкуватись з усіма службами».

Також показали спільну пресконференцію президентки Словаччини Зузани Чапутової та президента України Володимира Зеленського під час візиту останнього до Словаччини.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
255
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду