Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня 2023 року

4 Липня 2023
427

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
427
Навіщо Білорусі Пригожин та злочини росіян.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 липня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «1+1», Суспільне.

Блоків «Інтера», ICTV/СТБ та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

У блоці «Ми — Україна» про перебування вагнерівців у Білорусі говорили з білоруським опозиціонером Юрієм Губаревичем. Він сказав, що вагнерівці — це загроза не лише для громадян, а й для режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Оскільки вони завжди можуть виступити проти влади, так само як це було в Росії.

Також показали інтерв’ю з українським футболістом та військовослужбовцем Владиславом Ващуком. Говорили про війну та бригаду Нацгвардії «Буревій».

Білоруська опозиціонерка Альона Васильєва говорила, що в Білорусі забороняють медіа, проте люди все одно їх дивляться використовуючи різні сервіси. За словами Васильєвоюї, Лукашенко постійно щось забороняє, оскільки в нього більше немає ресурсів. Також гостя казала, що не має інформації про прибуття Пригожина та вагнерівців у Білорусь.

Зазначимо, що команда телеканалу «Ми — Україна» працювала в етері нацмарафону цієї доби дванадцять годин. За цей час до гостьової студії долучився 31 гість.

У блоці «1+1» про злочини росіян на території України говорили з прокурором, який вів справу сербського диктатора Слободана Мілошевича Джеффрі Найсом. Він пояснював, що фактично довести геноцид дуже важко, оскільки треба знайти докази подібного мислення в російського військового керівництва.

Про підвищення тарифів на воду у блоці Суспільного дискутували народні депутати Олексій Кучеренко («Батьківщина») та Андрій Жупанін («Слуга народу»). Також цю тему оговорювали з політичним оглядачем Тарасом Загороднім.

Про відповідальність співаків перед своєю аудиторією говорили з українським продюсером та телеведучим Ігорем Кондратюком. Також згадували, як харків’яни прийшли до Світлани Лободи. За словами Кондратюка, 200 людей для Харкова — це не показник, проте вони все одно прийшли до проросійської співачки.

Підсумковий випуск новин цього тижня готували команди телеканалів ICTV та СТБ.


З генеральною директоркою мережі кінотеатрів «Планета Кіно» Наталією Байдан говорили про український дубляж. Вона розповідала, що дубляж дає кінотеатрам аудиторію. Зокрема, дітей, які ще не можуть читати субтитри та людей, які не змогли опанувати англійську мову. Також вона сказала, що запропоновані законодавчі зміни — це фактично введення нових умов для бізнесу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
427
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду