Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2023 року

10 Квітня 2023
978

Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
978
Російський паспорт Онуфрія та Великодні свята.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко у блоці телеканалу «Рада» коментував інтеграцію транспортних систем України та Європейського Союзу. Він розповів, що в перспективі планується зробити пряме сполучення Львів — Варшава. Але спочатку треба відремонтувати колію між Львовом та Равою-Руською (містом у Львівській області). Крім залізничного транспорту, Лещенко також прокоментував справи Московського патріархату. 

У блоці «Ради» показали декілька інтерв’ю, записаних під час форуму United for Justice: Bucha – The Hague, який пройшов 31 березня 2023 року. Ведучий Вадим Колодійчук говорив зі спеціальним радником із питань геноциду Міжнародного кримінального суду Паямом Ахаваном та генеральною прокуроркою Литви Нідою Грунскене.

З регулярних гостей «Ради» цього разу до етеру долучились політичні коментатори: Дмитро Левусь, Петро Олещук, Іван Ус, Олексій Якубін. Військові оглядачі: Ігор Романенко і Петро Недзельський.

Блок ICTV/СТБ розпочався з випуску новин та програми «Антизомбі», в якій розповідали про російських пропагандистів.

Про свято Великодня у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили з єпископом Київсько-Житомирським Римо-католицької церкви України Віталієм Кривицьким. Він казав, що цьогоріч у храмах церкви було набагато більше людей, ніж у минулі роки. І пов’язував це з переходом українських християн на Григоріанський календар. Також про Великодні свята говорили з протоієреєм Православної церкви України Михайлом Омельяном.

Міський голова Львова Андрій Садовий включався до етеру ICTV/СТБ, аби поділитись власними спостереженнями про святкування Великодніх свят у Львові.

Політичний коментатор Андрій Вігірінський у блоці «Ми — Україна» розмірковував про ймовірність застосування ядерної зброї, суб’єктність Олександра Лукашенка та Білорусі, наявність в єпископа УПЦ МП Онуфрія російського громадянства та роботу російських спецслужб. Пізніше для обговорення останніх двох тем до гостьової студії запросили ще одного політкоментатора Валентина Гладких.


У програмі Анастасії Даугуле «Моя історія» говорили з лікарем та блогером Євгенієм Комаровським: про війну, корупцію та подарований віскі, який він пообіцяв не відкривати до перемоги, через його вартість.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
978
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду