Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 квітня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 квітня 2023 року

6 Квітня 2023
827

Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 квітня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
827
Візит Зеленського до Польщі та Конституція Пилипа Орлика.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 5 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: Суспільне, «Ми — Україна», «Інтер», ICTV/СТБ.

Блоків «1+1» та «Ради» цієї доби в національному етері не було.

Нічний слот марафону, у якому працювала команда Суспільного, складався з повторів. Показали частину етеру попередньої доби та низку інтерв’ю, які транслювали 18, 25 та 29 березня, а також 2 квітня. Під час трансляції підсумкового випуску новин та гостьової студії попередньої доби на екрані була плашка «повтор». Під час показу інтерв’ю її прибирали.

З науковим співробітником Інституту історії НАН України Олександром Алфьоровим у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили про річницю конституційного акту Пилипа Орлика. За словами науковця, це був перший документ, який розділяв гілки влади.

Тему Української православної церкви Московського патріархату коментувала народна депутатка Євгенія Кравчук («Слуга народу»). Зокрема, вона розповіла, що настоятель одного з храмів УПЦ МП благословляв російських військових під час окупації українських територій.

Візит президента України до Польщі коментували його прессекретар Сергій Никифоров, керівниця мовлення «Голосу Америки» у Східній Європі Мирослава Гонгадзе та дипломат Олександр Осипенко.

У блоці «Інтера» показали трансляцію переговорів української та польської делегацій, а також пресконференцію президентів за результатами зустрічі.

Про вступ України до НАТО у гостьовій студії «Інтера» говорили з  військово-політичним оглядачем групи «Інформаційний спротив» Олександром Коваленком.


У підсумковому випуску новин, який цього дня готували команди телеканалів ICTV та СТБ, показали сюжет про візит колишнього держсекретаря США Майка Помпео до України та його участь у публічній дискусії, організуваній «Фондом Віктора Пінчука» та «Ялтинською Європейською Стратегією», також заснованою Пінчуком. Цей сюжет показали декілька разів протягом блоку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
827
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду