Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2023 року

5 Квітня 2023
913

Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
913
Російська пропаганда та суд над Трампом.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 4 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У програмі Дмитра Чистякова «Обличчя», яка виходить у нічних блоках марафону, говорили зі школяркою та волонтеркою Діаною Шевчук. Також повторили частину етеру попередньої доби, зокрема випуск програми «Акцент».

Блок «1+1» розпочався з повтору частини програми «Нічна варта», який транслювали 26 березня. Це був третій показ цього випуску, оскільки його вже повторювали 1 квітня. У ньому говорили про дискваліфікацію російських спортсменів на міжнародних змаганнях зі спортивним оглядачем Віктором Цигаником та народним депутатом Жаном Беленюком («Слуга народу»).

Поширення російської пропаганди у країнах Європи у блоці «1+1» коментували засновник Telegram-каналу Stop Mapaganda Микола Голубей та виконавчий директор Stopfake Руслан Дейниченко.

Відбудову України у гостьовій студії «Ради» обговорювали з народною депутаткою Оленою Шуляк («Слуга народу»). А про загибель російського «воєнкора» Максима Фоміна, більш відомого як Владлен Татарський, говорили з політкоментатором Георгієм Біркадзе, що коментує в етері «Ради» практично будь-які питання. Зокрема, цього дня, крім теми Татарського, з ним  говорили про побиття священником Московського патріархату українського військовослужбовця.

Тему УПЦ МП також коментували народна депутатка Євгенія Кравчук («Слуга народу») та ректор «Відкритого православного університету» і  священнослужитель ПЦУ Георгій Коваленко.

Вступ Фінляндії до НАТО коментував директор громадської організації «Міжнародна асоціація малих громад» Олексій Буряченко. Також з ним обговорювали головування Росії в Радбезі ООН та візиту президента Зеленського на Чернігівщину.

Засідання комісії «Україна — НАТО» у блоці Суспільного коментували народні депутати Єгор Чернєв («Слуга народу») та Ірина Фріз («Європейська Солідарність»).


Про суд над колишнім президентом США Дональдом Трампом у підсумковому випуску новин розповіла кореспондентка «Голосу Америки» Ірина Соломко. У гостьовій студії цю тему коментували старший науковий співробітник аналітичного центру Atlantic Council Андерс Аслунд та керівник Республіканської партії в одному з округів Нью-Йорка Борис Пінкус.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
913
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду