Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2023 року

4 Квітня 2023
665

Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
665
Побиття військового священником Московського патріархату та перша дипломована військова капеланка.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 3 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Загибель російського пропагандиста Максима Фоміна, більш відомого як Владлен Татарський, у блоці  «Ради» коментував радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко. Нагадаємо, що 2 квітня «воєнкора» підірвали у Санкт-Петербурзі, в кафе, яке належить керівнику «вагнерівців» Євгенію Пригожину. Того ж дня Інститут вивчення війни (ISW) опублікував звіт, у якому йдеться, що вбивство Татарського могло бути безпосереднім попередженням для Пригожина.

Деокупацію Криму та інших тимчасово окупованих територій обговорили з політичним коментатором Валентином Гладких. Крім нього, з регулярних гостей «Ради» також включалися експерт аналітичного центру «Об’єднана Україна» Петро Олещук, директор громадської організації «Міжнародна асоціація малих громад» Олексій Буряченко та Олексій Якубін, який фігурує у базі псевдосоціологів видання Texty.org.ua. Зауважимо, що наразі база не оновлюється.

Виселення представників Московського патріархату з території Києво-Печерської лаври та спроби потрапити на територію Лаври Державної комісії з приймання та передачі майна у блоці телеканалів ICTV та СТБ коментував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Попередньої доби з ним говорили на цю тему у гостьовій студії «Ради», а 31 березня — у студії Суспільного.

Також до гостьової студії телеканалів ICTV та СТБ запросили першу в Україні дипломовану військову капеланку Олександру Андріяшину.

Побиття українського військового священником УПЦ МП у Хмельницькому у блоці телеканалу «Ми — Україна» коментувала речниця місцевого обласного управління національної поліції. А про російсько-китайські стосунки говорили з головою правління громадської організації «Українська асоціація китаєзнавців» Вітою Голод.


У рубриці Олексія Фадєєва «Акцент» говорили про російські наративи та інформаційно-психологічні спецоперації. До студії запросили експертів громадських організацій: Олександра Солонтая («Інститут політичної освіти») та Івана Ступака («Український інститут майбутнього»).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
665
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду