Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2023 року

8 Квітня 2023
1324

Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1324
Репресії на окупованих територіях та піар Пінчука на благодійності.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» показали новий випуск програми «Нічна варта» про репресії російської армії проти цивільного населення України. У студії працювали Євген Плінський та Наталя Островська. Гостями були аналітикиня Медійної ініціативи за права людини Анастасія Пантелєєва та голова правління громадської організації «Центр громадянських свобод» Олександра Матвійчук. У межах блоку цей випуск показали двічі.

Крім «Нічної варти», «1+1» двічі повторив підсумковий випуск новин попередньої доби. Під час показу на екрані не було плашки «повтор».

Про Китай та його «мирний план» у блоці «Інтера» говорили з політичним коментатором Петром Олещуком. За його словами, Китай зацікавлений у збереженні дипломатичних й економічних стосунків з Європейським союзом. Лідери Європи начебто показали Сі Цзіньпіну, що вигідніше співпрацювати з ЄС, ніж розраховувати на гіпотетичні переваги у співпраці з Росією.

Стан енергетичної системи у гостьовій студії телеканалів ICTV та СТБ обговорили з головою правління Укренерго Володимиром Кудрицьким. Зокрема, він сказав, що економія електроенергії завжди лишається актуальною й варто економити навіть зараз — для переходу на ощадливе споживання, притаманне країнам Євросоюзу.

Декілька разів у новинних блоках ICTV та СТБ показали сюжет про реабілітаційний центр для українських військових, який знаходиться у Дніпрі. Роботу центру коментував його засновник та власник каналів ICTV і СТБ Віктор Пінчук.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у блоці «Ми — Україна» коментував виселення представників УПЦ МП з Києво-Печерської лаври та подачу історичного центру Чернігова до списку світової спадщини ЮНЕСКО.


З радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком цього дня говорили про намагання росіян зіпсувати стосунки України з міжнародними партнерами та посіяти паніку в українському суспільстві. Зокрема, він коментував так звані «документи про український контрнаступ».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1324
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду