detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
10.04.2023 19:24
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 9 квітня 2023 року
Російський паспорт Онуфрія та Великодні свята.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Радник керівника Офісу президента Сергій Лещенко у блоці телеканалу «Рада» коментував інтеграцію транспортних систем України та Європейського Союзу. Він розповів, що в перспективі планується зробити пряме сполучення Львів — Варшава. Але спочатку треба відремонтувати колію між Львовом та Равою-Руською (містом у Львівській області). Крім залізничного транспорту, Лещенко також прокоментував справи Московського патріархату. 

У блоці «Ради» показали декілька інтерв’ю, записаних під час форуму United for Justice: Bucha – The Hague, який пройшов 31 березня 2023 року. Ведучий Вадим Колодійчук говорив зі спеціальним радником із питань геноциду Міжнародного кримінального суду Паямом Ахаваном та генеральною прокуроркою Литви Нідою Грунскене.

З регулярних гостей «Ради» цього разу до етеру долучились політичні коментатори: Дмитро Левусь, Петро Олещук, Іван Ус, Олексій Якубін. Військові оглядачі: Ігор Романенко і Петро Недзельський.

Блок ICTV/СТБ розпочався з випуску новин та програми «Антизомбі», в якій розповідали про російських пропагандистів.

Про свято Великодня у блоці телеканалів ICTV та СТБ говорили з єпископом Київсько-Житомирським Римо-католицької церкви України Віталієм Кривицьким. Він казав, що цьогоріч у храмах церкви було набагато більше людей, ніж у минулі роки. І пов’язував це з переходом українських християн на Григоріанський календар. Також про Великодні свята говорили з протоієреєм Православної церкви України Михайлом Омельяном.

Міський голова Львова Андрій Садовий включався до етеру ICTV/СТБ, аби поділитись власними спостереженнями про святкування Великодніх свят у Львові.

Політичний коментатор Андрій Вігірінський у блоці «Ми — Україна» розмірковував про ймовірність застосування ядерної зброї, суб’єктність Олександра Лукашенка та Білорусі, наявність в єпископа УПЦ МП Онуфрія російського громадянства та роботу російських спецслужб. Пізніше для обговорення останніх двох тем до гостьової студії запросили ще одного політкоментатора Валентина Гладких.


У програмі Анастасії Даугуле «Моя історія» говорили з лікарем та блогером Євгенієм Комаровським: про війну, корупцію та подарований віскі, який він пообіцяв не відкривати до перемоги, через його вартість.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY