Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня 2023 року

1 Квітня 2023
1433

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1433
Річниця звільнення Київщини, виїзні студії в Бучі та піар Єрмака.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 березня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок марафону, у якому працювали команди телеканалів ICTV та СТБ, складався з повторів етеру попередньої доби. Зокрема, показали інтерв’ю з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком. Під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

Річницю звільнення Київщини у гостьовій студії «Ради» коментував речник Національної гвардії України Руслан Музичук. Серед іншого він нагадав про бої за Гостомельський аеропорт, коли росіяни намагалися створити плацдарм для подальшої атаки на Київ. В обороні аеропорту брали участь військовослужбовці Нацгвардії та Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Команда телеканалу «Рада» цього дня зробила виїзну студію в Бучі. Там працювали Катерина Федотенко та Назар Довгий. Гостями були фельдшерка Людмила Скакалова, жителька Бучі Світлана Яковенко, заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба, заступник голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко («Слуга народу»), народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк («Слуга народу») та інші. Загалом до студії в онлайн та офлайн форматах долучилося 17 гостей.

Ведучі говорили з гостями  не лише про деокупацію Київщини. До прикладу, виселення представників УПЦ МП з Києво-Печерської лаври коментував нардеп Тарас Батенко («За майбутнє»).

У блоці Суспільного про вихід нової марки «Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель» говорили з директоркою з комунікацій «Укрпошти» Юлією Василенко. Марка вже надійшла у продаж.

Питання незаконного перетину кордону коментували речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко та народні депутати Федір Веніславський («Слуга народу») і Роман Костенко («Голос»).

Виселення Московського патріархату з Лаври у блоці Суспільного коментували міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко та професор Стокгольмської школи теології Кирило Говорун. А закон «Про медіа» — голова Національної ради України з питань телебачення й радіомовлення Ольга Герасим’юк.

Команда «1+1» також організувала виїзну студію у Бучі, яку вів Святослав Гринчук.

З 19:30 до 20:00 в етері нацмарафону транслювали пресконференцію лідерів п’яти країн за підсумками Бучанського саміту. А з 21:00 до 22:40 показували засідання саміту, на якому виступали президент України Володимир Зеленський, керівник Офісу президента Андрій Єрмак та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.


Також Андрій Єрмак коментував у випуску новин міжнародну допомогу для України та результати робочого тижня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1433
Читайте також
30.03.2023 15:00
Олексій Півторак
Денис Шабанін
Ярослав Зубченко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
2 006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду