Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 квітня 2023 року

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 квітня 2023 року

9 Квітня 2023
978

Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 квітня 2023 року

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
978
Повернення декларацій для нардепів та фейки росіян.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 квітня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 квітня 2023 року

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Фейки російської пропаганди у гостьовій студії «Ми — Україна» наживо обговорювали з виконавчим директором StopFake Русланом Дейниченком. Він розповідав, що російські пропагандисти втомились вигадувати нові фейки, тому почала використовувати старі наративи. Зокрема, знову повернулись до історій про біолабораторії. Також, Дейниченко сказав, що у своїх вигадках російська пропаганда посилається на невідомі першоджерела, а медіа тиражують такі повідомлення саме через те, що першоджерела не перевіряють.

Шеф-редактор видання The Insider Тимур Олевський коментував ймовірний збройний протест у середині Росії, про можливість якого заявили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України. На думку Олевського, Росію очікує хіба що протест жінок, які втратили своїх близьких на війні проти України.

Про роковини обстрілу залізничного вокзалу у Краматорську у блоці Суспільного говорили з кореспондентом «Радіо Свобода» Сергієм Горбатенком.

Пропозицію президента Бразилії поступитись Кримом на користь Росії коментував виконавчий директор громадської організації «Міжнародна асоціація малих громад» Олексій Буряченко. Також з ним обговорили повідомлення, що США, Німеччина та Угорщина проти «дорожньої карти» вступу України в НАТО. Буряченко сказав, що в Євросоюзі та НАТО під тиском України відбуваються зміни та еволюція.

Повернення обов’язкового декларування статків для нардепів обговорили з народними депутатами Роксоланою Підласою («Слуга народу») та Олегом Синюткою («Європейська Солідарність»). Під час включення Підласа сказала, що попереднього дня подала декларацію за 2022 рік, оскільки готувалась до етеру.

У блоці «1+1» показали сюжет за участі народної депутатки Оксани Дмитрієвої («Слуга народу») про консервацію репродуктивних клітин військових. Далі її запросили до гостьової студії для обговорення цієї ж теми.

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Шаповалов у блоці телеканалу «Рада» коментував російські фейки й наративи, а також розповів про боротьбу з ворожою пропагандою. Про мову ворожнечі говорили з головою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольгою Герасим’юк.

До студії «Ради» наживо долучився міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, з яким говорив ведучий Назар Довгий. Гість коментував питання культурної спадщини, виселення УПЦ МП з Києво-Печерської Лаври та культурну й інформаційну політику. Зокрема, щодо марафону «Єдині новини #UAРазом»  Ткаченко сказав, що хоч інтерес до нього падає, проте частка людей, які знають про марафон складає 95%; тих, хто довіряє — 75%; а тих, хто дивиться нерегулярно— 45%. Крім того, на думку міністра, коли люди бачать якісь новини у Telegram, вони перевіряють їхню достовірність вмикаючи марафон.

Також Ткаченко заявив, що держава розуміє, що зараз телебачення втрачає рекламні доходи. Тому держава інвестуватиме в аудіовізуальний контент й закликатиме до цього партнерів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
978
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду