detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
28.02.2023 12:54
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 лютого 2023 року
Роковини знищення літака «Мрія», вступ України до Євросоюзу та знищення російського літака у Білорусі.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. 

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне. 

Блоків ICTV/СТБ та «Ми — Україна» цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Інтера» показали новий випуск програми Дмитра Чистякова «Обличчя» з військовослужбовцем Назаром Жолобовичем. Далі були чотири години повторів, зокрема глядачам ще раз показати інтерв’ю Ірини Баглай з військовослужбовцем Дмитром Кащенком та програму «Акцент».

Блок «1+1» розпочався з повтору частини «Нічної варти», у якій зі співробітником Державного музею авіації Валерієм Романенком говорили про російську авіацію. Перший раз цей випуск транслювали 24 лютого 2023 року.

Про літак «Мрія» та його знищення росіянами у блоці «1+1» говорили з пілотом-випробувачем держпідприємства «Антонов» Віктором Гончаровим. Він ділився своїм досвідом роботи з літаком, його важливістю для українців, переконанням, що літак можна було врятувати. Розмова відбувалася на фоні самої «Мрії», в ангар якої росіяни поцілили 27 лютого 2022 року. 

Про потенційне відновлення літака говорили з генеральним конструктором «Антонова» Владиславом Власиком. Він стверджував, що відновлена «Мрія» буде потужнішою та зможе літати набагато далі. Відбудова літака стане міжнародним проєктом — підприємство розраховує на фінансову підтримку закордонних партнерів. Далі цього дня з Владиславом Власиком говорили також у блоці Суспільного.

Ймовірне членство України у Європейському союзі у блоці «Ради» обговорили з політичним коментатором та ексрадником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим. Його включення звелося до того, що Україні важливо вступити до Євросоюзу й країна активно працює над інтеграцією. Зазначимо, що Смірнов регулярно включається до гостьових студій каналів-учасників марафону. Починаючи з 1 травня 2022 року він взяв участь у понад сотні ефірів, зазвичай щодо війни та відбудови.

Про дипломатичні відносини з Саудівською Аравією у блоці «Ради» говорили з радницею керівника Офісу президента  Дарією Зарівною. Вона розповіла про зміст співпраці з Саудівською Аравією та допомогу цієї країни в обмінах утримуваними особами між Україною та Росією. 

Можливе знищення літака російської авіарозвідки на території Білорусі обговорювали у блоці Суспільного з журналістом білоруського телеканалу «Бєлсат» Олександром Папком. Він  сказав, що попри те, що білорусам важко проводити партизанські диверсійні спецоперації, удар по літаку — не перша така акція.

Наприкінці доби у блоці Суспільного показали інтерв’ю з новим президентом Чехії, колишнім генералом НАТО Петером Павелом.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY