detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
08.01.2023 12:51
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 січня 2023 року
Про що говорили в етері спільного телемарафону 7 січня 2023 року
Привітання з Різдвом, предстоятель Православної церкви України у Києво-Печерській лаврі і російська пропаганда у 2022 році.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок «1+1» складався з повторів. Серед іншого повторили випуски «Нічної варти», які були в ефірах 31 жовтня та 20 грудня 2022 року. Плашки «повтор» на екрані не було.

Протягом дня у новинних блоках показували фрагменти різдвяного богослужіння предстоятеля Православної церкви України Епіфанія у Києво-Печерській лаврі. Крім того, показували привітання голови Української греко-католицької церкви Святослава Шевчука і президента України Володимира Зеленського.

Богослужіння предстоятеля ПЦУ Епіфанія у Києво-Печерській лаврі у блоці «Інтера» обговорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Він розповів, що ПЦУ уклала угоду на проведення богослужіння  7 січня з 8 до 12 години. Також він сказав, що храми лаври належать державі, які повернулись у повне її користування після закінчення договорів оренди з УПЦ МП. Також Ткаченко сказав, що служба ПЦУ у лаврі — історична подія. Пізніше з Ткаченком також говорили й у блоці ICTV/СТБ.

З фактчекеркою Альоною Романюк говорили про основні наративи російської пропаганди у 2022 році. Вона розповіла, що спочатку пропагандисти намагались залякати українців. Далі почали поширювати фейки про продаж іноземної зброї, потужність «другої армії у світі» та гуманітарну кризу.

Про фейкове перемир’я, оголошене росіянами, у блоці «Ми — Україна» говорили з радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком. Він сказав, що всі черговий раз переконались: усе сказане представниками Росії — брехня. Також він сказав, що західний світ чітко фіксує свої позиції й підтримує Україну, зокрема в позиції щодо «перемир’я» як спроби Путіна виграти час.

О 21 годині розпочався показ фільму «Захар Беркут», який ішов до 23 години.

Наприкінці доби показали інтерв’ю секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова. Говорили про мобілізацію у Росії, залучення ув’язнених злочинців до лав російської армії та опір України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY