Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 листопада

29 Листопада 2022
922

Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
922
Політкоментатори, Український жіночий конгрес, новорічна ялинка у Києві та страх Лукашенка воювати.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Ради» протягом шести годин до гостьової студії запросили шістьох політичних коментаторів: Володимира Фесенка, Ігоря Петренка, Олексія Якубіна, Олексія Голубуцького, Дмитра Васильєва та Ігоря Попова. Також серед гостей, які часто долучають до блоків телеканалу, у студії були експерт з міжнародних питань Богдан Ференс та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Загалом до гостьової студії «Ради» долучились 22 спікери.

Народну депутатку Марію Іонову до блоку ICTV/СТБ запросили розповісти про Український жіночий конгрес та його цінності. Гостю протитрували як співорганізаторку жіночого конгресу. Далі про Конгрес також розповідали у випуску новин.

Далі у блоці ICTV/СТБ розпочалась трансляція відкриття Українського жіночого конгресу, яке модерувала ведуча ICTV Олена Фроляк. Показали виступи заступниці голови Верховної ради України Олени Кондратюк і дружини президента України Олени Зеленської. Згодом Фроляк включали до гостьової студії, де вона також розповідала про цей конгрес.

Олену Кондратюк запрошували до гостьової студії телеканалу «Ми — Україна». З нею говорили про Український жіночий конгрес. Також у новинних блоках показували включення матеріали про захід. Сюжети про конгрес показували також й у блоці «Інтера».

Протягом доби показували сюжети про встановлення головної новорічної ялинки у Києві. Зокрема, у блоці «Ми — Україна». процитували мера столиці, який сказав, що рішення ухвалили за побажаннями військових.

До блоку «Ми — Україна» цього дня також запрошували політкоментатора Володимира Фесенка. З ним говорили про внутрішньополітичну ситуацію в Росії та послаблення позицій Путіна. За його словами, найближчі союзники президента Росії почали відкрито влаштовувати демарші. Розмова з Фесенком тривала 20 хвилин. Зауважимо, що його регулярно запрошують до гостьових студій різних телеканалів як у марафоні «Єдині новини #UAРазом», так і в марафоні іномовлення «FreeДом».

Про ймовірний вступ Білорусі у війну проти України у блоці «Інтера» говорили з білоруською блогеркою Тетяною Мартиновою та керівник Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном. Експерти говорили, що Лукашенко потребує прихильності силовиків, тому йому невигідно вступати у війну проти України й допомагати Путіну. Також говорили про перекидання російських військових на територію Білорусі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
922
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду