Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 листопада

26 Листопада 2022
1134

Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1134
Зниження цін на нафту, виправдання втрати Херсона російськими пропагандистами та обшуки в УПЦ МП.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 25 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтер» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок ICTV/СТБ складався з повторів новинних випусків. Перехід телеканалу «Ми — Україна» до етерної сітки нацмарафону та вхід у черговість трансляції з усіма іншими медіа зробив знов актуальною проблему наповнення нічних блоків, які припадають з 00:00 до 06:00.

Про пропаганду й  наратив щодо так званих «спірних територій», якими називають Херсон і Запоріжжя російські пропагандисти, у блоці «Ради» говорили з радником міністра внутрішніх справ України Вадимом Денисенком. Паралельно із включенням в офлайн-студії говорили з воєнним експертом Олександром Мусієнком.

З міністром культури й інформаційної політики Олександром Ткаченком у гостьовій студії «Ради» говорили про інформування людей під час тривалого відключення електроенергії та, зокрема, про роботу національного марафону «Єдині новини». Він сказав, що марафон буде працювати, проте проблемою стає донесення сигналу до аудиторії, проте без телебачення люди зможуть його слухати по радіо. Також він анонсував роботу над проєктом, який «дозволить охопити усе населення країни інформацією від національного марафону». Проте не розповів, який саме це проєкт.

Про ситуацію на звільнених територіях Херсонщини у студії «Ради» говорили з народною депутаткою Юлією Тимошенко. Після питання ведучих вона розповідала, як її команда привезла гуманітарну допомогу до Херсона, а далі закликала людей допомагати Херсону. Традиційно Тимошенко невдовзі перейшла до «пунктів, які треба втілити негайно». Про ситуацію на Херсонщині депутатка безперервно говорила шість хвилин; загалом її включення тривало десять хвилин і нагадувало політичну рекламу.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю Олени Ремовської зі дослідницею з Інституту історії України Національної академії наук України Людмилою Гриневич, фронтменом гурту «Антитіла» Тарасом Тополею і депутаткою Європейського парламенту Расою Юкнявічене.

Обшуки в церкві Московського патріархату у блоці «1+1» обговорювали з директором Агентства реформування сектору безпеки Віктором Ягуном і ректором Відкритого православного університету Георгієм Коваленком.

Також у блоці «1+1» говорили з представниками Офісу президента Михайлом Подоляком та Кирилом Тимошенком.

Добу завершили трансляцією інтерв’ю керівника «Енергоатому» Петра Котіна. Він розповів про ситуацію на атомних електростанціях. За його словами, на кожній станції є запас палива для генераторів на десять днів, а коли воно вичерпається, щодня треба буде підвозити дизпаливо.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1134
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду