Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 листопада

28 Листопада 2022
689

Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
689
Смерть білоруського міністра закордонних справ, заборона російської церкви й інтерв’ю Руслана Стефанчука.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Традиційно до гостьової студії телеканалу «Ми — Україна» наживо долучився політичний коментатор Валентин Гладких. З ним обговорювали широкий спектр тем: блекаут, безпеку країни, продовольчу безпеку у світі, ціни на російську нафту та санкції проти Росії. Розмова з ним тривала 45 хвилин.

Декілька разів протягом нічного блоку «Ми — Україна» показали фрагменти включення Давида Арахамії за 26 листопада, в якому він говорив про перевірку роботи «Пунктів незламності». Його знов протитрували як голову фракції «Слуга народу».

Смерть міністра закордонних справ Білорусі обговорювали з членом Координаційної ради білоруської опозиції Андрієм Курейчиком. Він сказав, що після смерті Володимир Макея взагалі не зрозуміло, з ким Захід може розмовляти в оточенні Лукашенка. Також Курейчик сказав, що версія, що Макея вбили росіяни, схожа на конспірологічну теорію. Щодо ймовірної ліквідації Лукашенка, щоб розв’язати Путіну руки в Білорусі, гість сказав, що такий варіант можливий, проте сила білоруського війська перебільшена й це армія, яка навряд може когось атакувати.

До студії Суспільного цього дня наживо запросили голову служби зовнішньої розвідки 2005 — 2010 роках Миколу Маломужа. З ним говорили про ситуацію на передовій, зміни з настанням зими та ймовірний наступ зі сторони Білорусі. Щодо Лукашенка Маломуж сказав, що той намагатиметься маневрувати та виступити миротворцем, коли почнуться перемовини. Зауважимо, що Маломуж рідко коментує ситуацію на фронті в етері нацмарафону, набагато частіше його запрошують до марафону іномовлення «FreeДом».

Щодо політичної ситуації в Україні та боротьбу з колаборантами говорили в інтерв’ю з головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком. Зокрема йшлося про позбавлення депутатського мандата людей, обраних від забороненої «Опозиційної платформи — За життя». Спікер розповів, що аби після депутатів-колаборантів до Ради не зайшли наступні за списком депутати від забороненої партії, був ухвалений підзаконний акт, який блокує цей механізм. Інтерв’ю з ним тривало майже 40 хвилин.

Ймовірну заборону російської церкви у гостьовій студії Суспільного обговорили з начальником відділу Державної служби України з етнополітики і свободи совісті В'ячеславом Горшковим та народними депутатами Олегом Дундою й Миколою Княжицьким.

До блоку «1+1» знову запросили представника депутатської групи «За майбутнє». Цього разу з Анною Скороход говорили про забезпечення українців електроенергією та міжнародну підтримку України. Також повторили інтерв’ю з керівником «Енергоатому» Петром Котіним, яке виходило в етер 25 листопада. Під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

Про російську дезінформаційну атаку у блоці Ради говорили з керівником Центру протидії інформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрієм Шаповаловим.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
689
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду