Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 листопада

27 Листопада 2022
934

Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
934
День пам’яті жертв голодоморів, модерація від Андрія Єрмака й партійні інспекції пунктів незламності.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» показали токшоу «Нічна варта». Ведучі Євген Плінський та Наталя Островська говорили про зв’язок та економіку під час блекауту. До студії запросили керівника департаменту експлуатації мобільної мережі Vodafone Олександра Ананьєва й економічного експерта Олексія Куща. Крім того, повторили випуск «Нічної варти» місячної давнини, у якому говорили з головою Спілки споживачів комунальних послуг Олегом Попенком. І випуск токшоу, який був в етері 27 липня, в якому говорили з інструкторами із самооборони Віталієм Жаданом та Олексієм Білоусом. Також повторили підсумковий випуск новин попередньої доби.

Про Голодомор та геноцид українського народу у блоці «Інтера» говорили з директоркою Національного музею Голодомору-геноциду Лесею Гасиджак. Вона розповіла про держави, які визнали Голодомор цілеспрямованим геноцидом українського народу. Також вона сказала, що 2022 року на Афоні вперше відспівали молебень у пам’ять жертв геноциду. За словами Гасиджак, це важливо, оскільки традиційно Афон вважали проросійським. Пізніше її включали у блоці ICTV/СТБ.

Також у гостьовій студії ICTV/СТБ про пам’ять жертв голодоморів говорили з головою Українського інституту національної пам'яті Антоном Дробовичем, історикинею Ларисою Якубовою та міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. З міністром говорили про державну концепцію пам’яті про Голодомор-геноцид. Зокрема, він сказав, що розповідати про Голодомор слід не лише як про трагедію, а й про досвід, який має показувати висновки та говорити, що зло має бути покаране.

О 14 годині в етері національного марафону розпочалась трансляція Міжнародного саміту з продовольчої безпеки. Захід відкрили виступом президента України Володимира Зеленського далі саміт модерував керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Трансляція тривала майже дві години.

Роботу мобільної мережі в Україні у блоці телеканалу «Ми — Україна» обговорили з речником Держспецзв’язку Володимиром Кондрашовим. Він розповів, що за відсутності мобільної мережі українці можуть скористатись національним роумінгом і стаціонарними телефонами, якщо такі в них є. За його словами, такі телефони працюють коли відсутня мережа, за умови, що телефонна станція живиться генератором. Згодом про зв’язок також говорили з директором департаменту з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Юрієм Мациком.

Про ситуацію з енергетикою в офлайн-студії «Ми — Україна» також говорили із директором Центру досліджень енергетики Олександром Харченком. Під час розмови з ним включали Давида Арахамію, якого представили і протитрували як голову фракції «Слуга народу». Говорили про партійну інспекцію пунктів незламності, а під час включення на екрані були плашки: «”Слуга народу” інспектує роботу “Пунктів незламності”», «Давид Арахамія інспектує роботу “Пунктів незламності”». Включення тривало дві з половиною хвилини. Згодом фрагмент цього включення також повторили у підсумковому випуску новин; Арахамію також протитрували як голову фракції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
934
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду