Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 грудня

3 Грудня 2022
1359

Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1359
Заборона церкви Московського патріархату, інтерв’ю зі Скоттом Келлі і ситуація на передовій.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 2 грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «1+1» вийшов черговий випуск токшоу «Нічна варта». З воєнним експертом Олексієм Гетьманом говорили про ситуацію на передовій та зиму на фронті. Про співпрацю церкви Московського патріархату з Федеральною службою безпеки Росії говорили з ректором Відкритого православного університету Георгієм Коваленком і релігієзнавцем Русланом Халіковим. Коваленко розповів, що Українська православна церква завжди була автономною. Він сказав, що доля УПЦ МП значною мірою залежить від успіхів української армії на фронті, адже на окупованих територіях її представники часто стають колаборантами і агітують за Росію.

Також у блоці «1+1» повторили фрагмент «Нічної варти» за 31 жовтня, в якому говорили з кардіохірургом Василем Лазоришинцем. Під час інтерв’ю обговорювали теми медичної допомоги військовослужбовцям.

Гостьову студію ICTV/СТБ розпочали з включень із військовими й обговорення ситуації на фронті. Зокрема, запросили речника Східного угруповання військ Сергія Череватого, начальника об'єднаного пресцентру Сил оборони таврійського напряму Євгена Єріна і колишнього чиновника і політика, а зараз військовослужбовця Степана Барну. Останній дав оцінку стратегії, яку реалізує російська армія.

Також у блоці ICTV/СТБ показали інтерв’ю з американським астронавтом та амбасадором платформи United24 Скоттом Келлі. Говорили про допомогу Україні та його ставлення до війни, яку розв'язала Росія.

Про заборону в Україні церкви Московського патріархату говорили з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. Він розповів, що законопроєкт про заборону Російської православної церкви та пов’язаних з нею релігійних організацій будуть готувати у співпраці з експертами. Також Ткаченко зауважив, що хоч УПЦ МП за статутом й відійшла від РПЦ, проте діалог та зв’язок між ними є. Коли ж торік намагались побудувати діалог між УПЦ МП та ПЦУ, церква Московського патріархату вийшла з нього.

Про рішення Німеччини визнати Голодомор геноцидом українського народу у блоці телеканалу «Ми — Україна» говорили з німецьким політологом Андресом Умландом. Він зокрема сказав, що це рішення — своєрідна відповідь на масовані ракетні атаки Росії по території України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1359
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду