Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 листопада

23 Листопада 2022
1138

Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1138
Обшуки у Лаврі, вихід телеканалу «Ми — Україна» вдень і авторські проєкти «Інтера».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 22 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків Суспільного та «1+1» цієї доби в національному етері не було.

Нічний блок цієї доби вела команда каналу «Рада». У студії працювали Тетяна Гончарова, Ольга Нємцева, Назар Довгий і Вадим Колодійчук. Загалом до гостьової студії протягом шести годин долучились 19 спікерів та спікерок.

Із воєнним експертом Владиславом Селезньовим, медіаексперткою Тетяною Поповою та політкоментатором Валентином Гладких, який регулярно долучається до національного марафону, говорили про співпрацю Росії та Ірану, звільнення українських територій і поширення російської пропаганди та фейків. Тетяна Попова розповіла, що пропаганда намагається відмовити російських солдатів здаватись у полон українцям. Розмова з гостями студії тривала 40 хвилин.

Із радником міністра внутрішніх справ України Ростиславом Смірновим у блоці Ради говорили про ситуацію на звільнених територіях та на фронті. У марафоні ці теми пропонують коментувати саме представникам МВС, і радникам міністра — частіше, ніж самому міністру та його заступникам.

Після блоку «Ради» був блок ICTV/СТБ, хоча за традиційною сіткою марафону естафету мала прийняти команда Суспільного. Це пов’язано з тим, що телеканал «Ми — Україна» отримав місце в денно-вечірньому ефірі, хоча спершу йшлося, що колишні ахметовці робитимуть лише нічні блоки. Також їхній логотип додали на заставку «Єдині новини — Разом ми сильні» поряд з логотипами інших каналів і медіагруп, які виробляють марафон.

Гуманітарну ситуацію в регіонах у гостьовій студії ICTV/СТБ обговорювали з головами обласних військових адміністрацій Олександром Старухом (Запоріжжя), Максимом Козицьким (Львів) та Ярославом Янушевичем (Херсон).

У блоці «Ми — Україна» показали інтерв’ю із засновником благодійної організації World Central Kitchen Хосе Андресом. Він розповів про поїздку до звільненого від російської окупації Херсона та допомогу з продуктовими наборами.

З радником керівника Офісу президента України Михайлом Подоляком говорили про те, чого Росія зараз намагається домогтись від України та світу. За його словами, окупанти прагнуть отримати оперативну паузу, аби переглянути тактику, оскільки вони фактично програють війну. Крім Подоляка, з представників Офісу президента цього дня до гостьових студій також долучалась радниця керівника Офісу Олена Симоненко (у блоці «Ради») та заступник керівника Офісу Ігор Жовква (у блоці телеканалу «Ми — Україна»).

Далі показали проєкт Анастасії Даугуле «Моя історія» — інтерв’ю діячів української культури про те, як вони тримаються в часи війни. А завершили добу токшоу «Акцент» Олексія Фадєєва. Говорили про масовані ракетні удари та наслідки для енергетичної інфраструктури України з нардепом Сергієм Нагорняком та експертом з енергетики Юрієм Корольчуком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1138
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду