Про що говорили в етері спільного телемарафону першого грудня

Про що говорили в етері спільного телемарафону першого грудня

2 Грудня 2022
1271

Про що говорили в етері спільного телемарафону першого грудня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1271
День боротьби зі СНІДом, перейменування Росії на Московію і експерти «Ради».
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого грудня
Про що говорили в етері спільного телемарафону першого грудня

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали:  ICTV/СТБ, «Рада», Суспільне, «1+1».

Блоків «Ми — Україна» та «Інтера» цієї доби в національному етері не було.

Нічний шестигодинний блок ICTV/СТБ складався з повторів новинних студій, підсумкового випуску новин за попередню добу та токшоу «Антизомбі».

Створення Міжнародного трибуналу у блоці «Ради» обговорили з нардепом Володимирро Арешонковим. Він розповів наскільки важливою є робота прокурорів для збору доказів, і привітав працівників прокуратури з професійним святом. Нагадаємо, що Арешонков був членом Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) та кандидатом до Верховної Ради України від Опозиційного блоку «Не так!». До цього блоку також входили Віктор Медведчук, Нестор Шуфрич та Юрій Бойко. Він також працював головою Коростенської райдержадміністрації за президентства Януковича. Однак у 2014 році долучився до Блоку Петра Порошенка. Про політичний бекграунд гостя ефіру ведучі знову не нагадали.

Міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов знову розповідав про приватизацію держпідприємств, зокрема й про продаж спиртзаводів.

З традиційним учасником гостьових студій «Ради» Георгієм Біркадзе цього дня говорили про відбудову України та міжнародну підтримку, яку вона отримує. Цей колишній голова райдержадміністрації регулярно коментує різні теми, зокрема  відбудови, економіки, політики України та міжнародної політики. Починаючи з першого травня він долучався до гостьових студій нацмарафону 34 рази.

З регулярних гостей до блоку «Ради» також долучались Олексій Якубін і Богдан Ференс.

Про боротьбу зі СНІДом у блоці Суспільного говорили з сімейним лікарем медцентру «100% життя» Дмитром Скіргіком, головою представництва Фундації «АнтиСНІД США» в Україні Ярославою Лопатіною та лікарем-інфекціоністом Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров’я України Сергієм Рябоконем.

Також у блоці Суспільного повторили інтерв’ю Ігоря Шавра з головою Об'єднання українських організацій Німеччини В'ячеславом Сукенником, яке було в етері попередньої доби.

Ідею перейменування Росії на Московію обговорили з істориком Олександром Зінченком. Він сказав, що важко буде домовитись з усіма державами, які контактують із Росією, щодо визнання нової назви, проте можна прогнозувати, що у найближчі десять років держава-агресорка не збережеться у тих кордонах, в яких існує зараз. За словами науковця, ідея з Московією приваблива тим, що вона зменшує Росію до реальних історичних територій.

У кінці доби у блоці «1+1» про те, як має виглядати Україна майбутнього, говорили з футурологом Андрієм Длігачем та радником президента України з економічних питань Олегом Устенком.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1271
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду