detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
29.11.2022 10:41
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 28 листопада
Політкоментатори, Український жіночий конгрес, новорічна ялинка у Києві та страх Лукашенка воювати.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV/СТБ, «Ми — Україна», «Інтер».

Блоків «1+1» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У нічному блоці «Ради» протягом шести годин до гостьової студії запросили шістьох політичних коментаторів: Володимира Фесенка, Ігоря Петренка, Олексія Якубіна, Олексія Голубуцького, Дмитра Васильєва та Ігоря Попова. Також серед гостей, які часто долучають до блоків телеканалу, у студії були експерт з міжнародних питань Богдан Ференс та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

Загалом до гостьової студії «Ради» долучились 22 спікери.

Народну депутатку Марію Іонову до блоку ICTV/СТБ запросили розповісти про Український жіночий конгрес та його цінності. Гостю протитрували як співорганізаторку жіночого конгресу. Далі про Конгрес також розповідали у випуску новин.

Далі у блоці ICTV/СТБ розпочалась трансляція відкриття Українського жіночого конгресу, яке модерувала ведуча ICTV Олена Фроляк. Показали виступи заступниці голови Верховної ради України Олени Кондратюк і дружини президента України Олени Зеленської. Згодом Фроляк включали до гостьової студії, де вона також розповідала про цей конгрес.

Олену Кондратюк запрошували до гостьової студії телеканалу «Ми — Україна». З нею говорили про Український жіночий конгрес. Також у новинних блоках показували включення матеріали про захід. Сюжети про конгрес показували також й у блоці «Інтера».

Протягом доби показували сюжети про встановлення головної новорічної ялинки у Києві. Зокрема, у блоці «Ми — Україна». процитували мера столиці, який сказав, що рішення ухвалили за побажаннями військових.

До блоку «Ми — Україна» цього дня також запрошували політкоментатора Володимира Фесенка. З ним говорили про внутрішньополітичну ситуацію в Росії та послаблення позицій Путіна. За його словами, найближчі союзники президента Росії почали відкрито влаштовувати демарші. Розмова з Фесенком тривала 20 хвилин. Зауважимо, що його регулярно запрошують до гостьових студій різних телеканалів як у марафоні «Єдині новини #UAРазом», так і в марафоні іномовлення «FreeДом».

Про ймовірний вступ Білорусі у війну проти України у блоці «Інтера» говорили з білоруською блогеркою Тетяною Мартиновою та керівник Українського центру безпеки та співпраці Сергієм Кузаном. Експерти говорили, що Лукашенко потребує прихильності силовиків, тому йому невигідно вступати у війну проти України й допомагати Путіну. Також говорили про перекидання російських військових на територію Білорусі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY