detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
28.11.2022 09:58
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 27 листопада
Смерть білоруського міністра закордонних справ, заборона російської церкви й інтерв’ю Руслана Стефанчука.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», Суспільне, «1+1», «Рада».

Блоків «Інтера» та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Традиційно до гостьової студії телеканалу «Ми — Україна» наживо долучився політичний коментатор Валентин Гладких. З ним обговорювали широкий спектр тем: блекаут, безпеку країни, продовольчу безпеку у світі, ціни на російську нафту та санкції проти Росії. Розмова з ним тривала 45 хвилин.

Декілька разів протягом нічного блоку «Ми — Україна» показали фрагменти включення Давида Арахамії за 26 листопада, в якому він говорив про перевірку роботи «Пунктів незламності». Його знов протитрували як голову фракції «Слуга народу».

Смерть міністра закордонних справ Білорусі обговорювали з членом Координаційної ради білоруської опозиції Андрієм Курейчиком. Він сказав, що після смерті Володимир Макея взагалі не зрозуміло, з ким Захід може розмовляти в оточенні Лукашенка. Також Курейчик сказав, що версія, що Макея вбили росіяни, схожа на конспірологічну теорію. Щодо ймовірної ліквідації Лукашенка, щоб розв’язати Путіну руки в Білорусі, гість сказав, що такий варіант можливий, проте сила білоруського війська перебільшена й це армія, яка навряд може когось атакувати.

До студії Суспільного цього дня наживо запросили голову служби зовнішньої розвідки 2005 — 2010 роках Миколу Маломужа. З ним говорили про ситуацію на передовій, зміни з настанням зими та ймовірний наступ зі сторони Білорусі. Щодо Лукашенка Маломуж сказав, що той намагатиметься маневрувати та виступити миротворцем, коли почнуться перемовини. Зауважимо, що Маломуж рідко коментує ситуацію на фронті в етері нацмарафону, набагато частіше його запрошують до марафону іномовлення «FreeДом».

Щодо політичної ситуації в Україні та боротьбу з колаборантами говорили в інтерв’ю з головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком. Зокрема йшлося про позбавлення депутатського мандата людей, обраних від забороненої «Опозиційної платформи — За життя». Спікер розповів, що аби після депутатів-колаборантів до Ради не зайшли наступні за списком депутати від забороненої партії, був ухвалений підзаконний акт, який блокує цей механізм. Інтерв’ю з ним тривало майже 40 хвилин.

Ймовірну заборону російської церкви у гостьовій студії Суспільного обговорили з начальником відділу Державної служби України з етнополітики і свободи совісті В'ячеславом Горшковим та народними депутатами Олегом Дундою й Миколою Княжицьким.

До блоку «1+1» знову запросили представника депутатської групи «За майбутнє». Цього разу з Анною Скороход говорили про забезпечення українців електроенергією та міжнародну підтримку України. Також повторили інтерв’ю з керівником «Енергоатому» Петром Котіним, яке виходило в етер 25 листопада. Під час трансляції плашки «повтор» на екрані не було.

Про російську дезінформаційну атаку у блоці Ради говорили з керівником Центру протидії інформації при Раді національної безпеки і оборони України Андрієм Шаповаловим.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY