Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 листопада

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 листопада

22 Листопада 2022
1047

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 листопада

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1047
День гідності і свободи, заборона російських медіа та піар фонду Палиці у блоці «1+1».
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 листопада

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Ми — Україна», «Інтер», «1+1», «Ради».

Блоків Суспільного та ICTV/СТБ цієї доби в національному етері не було.

Блок «Інтера» розпочали з рубрики «Обличчя». З військовослужбовцем Максимом Пасічником говорили про війну і реабілітацію військових. Далі про ситуацію на фронті говорили з речником Східного угруповання військ Сергієм Череватим та начальницею об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталією Гуменюк.

Із міністром культури й інформаційної політики України Олександром Ткаченком говорили про заборону російських медіа та боротьбу з російською пропагандою. Міністр сказав, що російські медіа необхідно заборонити по всьому світу, бо вони несуть хаос всюди, де мають можливість мовити. За його словами, лідери держав-членів Євросоюзу підтримують боротьбу з російськими медіа, а також готові сприяти поширенню заборони в інших країнах. Також він сказав, що заборона російських ЗМІ — маркер безпеки у цих країнах. Пізніше Ткаченка включали у блоці «Ради». Там із ним говорили про відновлення культурного життя на звільнених територіях та культурну спадщину України.

Протягом доби в етері показували сюжети про початок Революції Гідності, привітання президента України Володимира Зеленського. Також був сюжет про те, як президент із дружиною ставили лампадки на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Значну частину блоку «1+1» присвятили спілкуванню з військовими. Зокрема, говорили з речником командування Повітряних сил Юрієм Ігнатом, менеджером проєктів «Укроборонпрому» Олегом Болдирєвим, заступницею міністра оборони України Ганною Маляр та військовослужбовцями Іваном Симоновським, Арчі, Андрієм Баштовим та Колею Сергою.

З головою правління фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катериною Шкльодою говорили про забезпечення військових зимовою формою. Вона розповіла, як фонд разом із Луцькою міською радою забезпечує військових формою. З її включення не було зрозуміло, яку саме частину потреб закриває фонд, а яку — бюджет Луцька. Розмова про фонд Палиці тривала п’ять хвилин. Нагадаємо, що Ігор Палиця — народний депутат України та лідер партії «За майбутнє», представники якої регулярно долучаються до національного марафону саме у блоці «1+1». Палиця — бізнес-партнер Ігоря Коломойського, власника «1+1».

У блоці «Ради» показали сюжет про річницю Революції Гідності, головним героєм якого був спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук, обраний до Верховної Ради від партії «Слуга народу». Також до офлайн-студії «Ради» запросили народну депутатку Олену Шуляк, голову цієї самої партії. З нею говорили про створення системи сховищ в Україні. А з народною депутаткою від «Слуги народу» Євгенією Кравчук говорили про доступ у звільненому Херсоні до ефіру національного марафону. Також вона розповіла, що буде створена програма підтримки локальних мовників, які працюватимуть на звільнених територіях. Крім того, Кравчук сказала, що Нацрада надаватиме мовникам ліцензії за спрощеною процедурою, а держава компенсуватиме їхню вартість.

Загалом цього дня до етеру національного марафону «Єдині новини» запрошували п’ятьох народних депутатів. Четверо з них — представники «Слуги народу», одна — групи «Довіра».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1047
Читайте також
20.11.2022 14:00
Отар Довженко
Ксенія Ілюк
Мар'яна Олійник
«Детектор медіа»
3 981
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду