detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
27.11.2022 10:28
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 листопада
Про що говорили в етері спільного телемарафону 26 листопада
День пам’яті жертв голодоморів, модерація від Андрія Єрмака й партійні інспекції пунктів незламності.

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Інтер», ICTV/СТБ, «Ми — Україна».

Блоків «Ради» та Суспільного цієї доби в національному етері не було.

У блоці «1+1» показали токшоу «Нічна варта». Ведучі Євген Плінський та Наталя Островська говорили про зв’язок та економіку під час блекауту. До студії запросили керівника департаменту експлуатації мобільної мережі Vodafone Олександра Ананьєва й економічного експерта Олексія Куща. Крім того, повторили випуск «Нічної варти» місячної давнини, у якому говорили з головою Спілки споживачів комунальних послуг Олегом Попенком. І випуск токшоу, який був в етері 27 липня, в якому говорили з інструкторами із самооборони Віталієм Жаданом та Олексієм Білоусом. Також повторили підсумковий випуск новин попередньої доби.

Про Голодомор та геноцид українського народу у блоці «Інтера» говорили з директоркою Національного музею Голодомору-геноциду Лесею Гасиджак. Вона розповіла про держави, які визнали Голодомор цілеспрямованим геноцидом українського народу. Також вона сказала, що 2022 року на Афоні вперше відспівали молебень у пам’ять жертв геноциду. За словами Гасиджак, це важливо, оскільки традиційно Афон вважали проросійським. Пізніше її включали у блоці ICTV/СТБ.

Також у гостьовій студії ICTV/СТБ про пам’ять жертв голодоморів говорили з головою Українського інституту національної пам'яті Антоном Дробовичем, історикинею Ларисою Якубовою та міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком. З міністром говорили про державну концепцію пам’яті про Голодомор-геноцид. Зокрема, він сказав, що розповідати про Голодомор слід не лише як про трагедію, а й про досвід, який має показувати висновки та говорити, що зло має бути покаране.

О 14 годині в етері національного марафону розпочалась трансляція Міжнародного саміту з продовольчої безпеки. Захід відкрили виступом президента України Володимира Зеленського далі саміт модерував керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Трансляція тривала майже дві години.

Роботу мобільної мережі в Україні у блоці телеканалу «Ми — Україна» обговорили з речником Держспецзв’язку Володимиром Кондрашовим. Він розповів, що за відсутності мобільної мережі українці можуть скористатись національним роумінгом і стаціонарними телефонами, якщо такі в них є. За його словами, такі телефони працюють коли відсутня мережа, за умови, що телефонна станція живиться генератором. Згодом про зв’язок також говорили з директором департаменту з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Юрієм Мациком.

Про ситуацію з енергетикою в офлайн-студії «Ми — Україна» також говорили із директором Центру досліджень енергетики Олександром Харченком. Під час розмови з ним включали Давида Арахамію, якого представили і протитрували як голову фракції «Слуга народу». Говорили про партійну інспекцію пунктів незламності, а під час включення на екрані були плашки: «”Слуга народу” інспектує роботу “Пунктів незламності”», «Давид Арахамія інспектує роботу “Пунктів незламності”». Включення тривало дві з половиною хвилини. Згодом фрагмент цього включення також повторили у підсумковому випуску новин; Арахамію також протитрували як голову фракції.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY