Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 червня

22 Червня 2022
990

Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
990
Ракетний удар по Одещині, заборона російської музики й літератури та благодійний телемарафон на підтримку України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 21 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24», «Інтер».

У блоці ICTV/СТБ повторили годинне інтерв’ю Ольги Бутко з українським музикантом Андрієм Данилком, а також концерт Вєрки Сердючки у метро.

У блоці Суспільного показали інтерв’ю міністра освіти та науки Сергія Шкарлета про роботу освітньої сфери під час війни. Міністр сказав, що сьогодні 1793 заклади освіти пошкоджені, а через війну багато де неможливо навчати дітей очно.

Про ситуацію у Маріуполі говорили з депутатом міської ради Максимом Бородіним. За його словами, останніми днями є велика проблема з тим, що частина маріупольців почала повертатися до міста, не до кінця розуміючи реальну ситуацію. Тим часом окупанти запевняють, що місто відбудовується, хоча насправді люди просто за їжу розбирають завали на вулицях. Бородін додав, що розчищення руїн може тривати роками.

Наприкінці блоку «України 24» показали пресконференцію голови правління НАК «Нафтогаз» Юрія Вітренка. Він презентував журналістам результати роботи компанії та розповів про те, як компанія збирається розв'язувати проблеми з енергетичним постачанням в нових умовах. Його розповідь із демонстрацією слайдів тривала 20 хвилин.

Тричі протягом етеру у блоках Суспільного, «України 24» та «Інтера» включали речника Одеської обласної військової адміністрації Сергія Братчука. Він поінформував про наслідки ракетного удару по місту й області. Зауважив, що під час обстрілу ракети влучили у будинок та ринок. Також він розповів про удар по російському гарнізону на острові Зміїний.

З міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком говорили про заборону російської музики. Урядовець вважає, що треба додатково працювати над промоцією української музики, підтримувати україномовне книговидавництво, а також лобіювати інтереси України перед техногігантами, у застосунках яких є російська музика. Ткаченко переконаний, що рано чи пізно світ зрозуміє, що російська музика — елемент пропаганди кремлівських наративів.

О 21:00 в етері нацмарафону розпочалась трансляція благодійного телемарафону на підтримку України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
990
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду