detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
16.06.2022 10:17
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 15 червня
«Рамштайн-3» у Брюсселі, документування злочинів російських окупантів в Україні та поточні новини про ситуацію в регіонах.

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне, «Україна 24».

У блоці  «1+1» повторили дві години випуску токшоу «Нічна варта», яке транслювали в етері 12 червня.

У блоці телеканалу «Рада» заступник міністра фінансів Олександр Кава розповів, що з початком великої війни фактичні бюджетні видатки зросли. Якщо у довоєнний період на місяць закладалось 110 мільярдів гривень видатків, то зараз — близько 250 мільярдів гривень.

З пресофіцером бригади швидкого реагування Нацгвардії Харитіном Старським у студії говорили про ситуацію у Сєвєродонецьку. Він розповів, що у місті росіяни не досягли своїх планів, оскільки там є багато наших військових, які контролюють усі стратегічні напрямки. Також військовий додав, що найбільше не вистачає артилерії, оскільки у російської армії її набагато більше й там, де окупанти не можуть досягти успіхів, вони просто знищують територію.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко у гостьовій студії «Ради» розповів про можливе досягнення миру. На його думку, досягнення перемоги може бути досягнено двома шляхами як воєнним, так і дипломатичним. Також він додав, що зброю Україна отримує не для того, аби бити по території Росії, а лише для звільнення власних територій. Також експерт вважає, що крім допомоги після конференції «Рамштайн-3» ми також можемо отримати цього тижня додаткову військову підтримку від США.

У блоці ICTV/СТБ про роботу коаліції «Трибунал для Путіна» говорили з головою правління Центру громадянських свобод Олександрою Матвійчук. Вона розповіла, що коаліція займається відтворенням усіх злочинів росіян, які вони вчинили на тимчасово окупованих територіях. Також вона додала: не можна сподіватись, що Міжнародний кримінальний суд розслідуватиме всі злочини, оскільки він вибере собі лише певні випадки.

У гостьовій студії Суспільного генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський розповів про запуск нової марки. Він анонсував, що марка має вийти у середині липня. Також спікер додав, що перша марка зібрала велику кількість грошей як через продаж, так і на благодійність. Суму він не уточнив. «Укрпошта» отримує з продажів марки вартість її номіналу, решту передає армії чи на доброчинні проєкти. Докладніше про філателістичний бум в Україні читайте тут.

З політкоментатором Володимиром Фесенком у студії говорили про надання Україні статусу кандидата у члени Євросоюзу. Він сказав, що для України важлива тема — надання зброї, тоді як у трьох європейських лідерів головна тема — проведення мирних перемовин. Це не означає, що вони не на боці України, але їм треба пояснити марність проведення мирних переговорів.

Голова правління центру оборонних стратегій, міністр оборони України у 2019-2020 роках Андрій Загороднюк говорив у блоці каналу «Україна 24» про засідання контактної групи з питань оборони України «Рамштайн-3». Він констатував, що виділеної кількості зброї для України міжнародною спільнотою не досить для перемоги над Росією.  

Секретар комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з європейським союзом Валентин Наливайченко розповів, що Україна отримає від США озброєння для ракетних систем, систем берегової охорони, артилерію і боєприпаси.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY