Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня

20 Червня 2022
1013

Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1013
Навчання домедичній допомозі у студії «1+1», виїзна студія телеканалу «Рада» у Гостомелі, професійне свято українських медиків та інтерв’ю Андрія Данилка.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 19 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ, Суспільне.

У блоці «Інтера» говорили з економічним експертом Олегом Пендзиним про ринок праці в Україні. Він зазначив, що зараз економіка в країни перебуває у дуже складному становищі. Так, протягом 100 днів війни Україна втратила 4,8 мільйона робочих місць (це близько 30% ринку праці). Протягом травня з державного бюджету витратили 240 мільярдів гривень, тоді як доходи до бюджету склали лише 83 мільярди. З цього випливає, що місячний дефіцит бюджету країни складає 5 мільярдів доларів.

У першій частині блоку «1+1» показали новий випуск токшоу «Нічна варта». Ведучі говорили з гостями про легалізацію медичного канабісу, нову риторику та пропаганду Путіна, а також про плани російських окупантів щодо Київщини.

Засновник ініціативи Hempire UA Сергій Коваленков пояснював, що термін «марихуана» було винайдено штучно, аби зупинити популяризацію інформації про властивості цієї корисної рослини. Експерт також сказав, що питання легалізації медичного канабісу має на меті насамперед допомогти деяким категоріям хворих, які потребують допомоги, але не завжди можуть її отримати традиційним (фармакологічним) шляхом.

Про російську пропаганду говорили з директором Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрієм Шаповаловим. За його словами, наразі маємо складне питання щодо того, як кваліфікувати злочини в інформаційному просторі. ЦПД наразі веде роботу над тим, аби зменшити можливості для впливу різноманітних маніпуляцій громадською думкою. Тим не менш Шаповалов вважає, що зараз українські ЗМІ є №1 серед світових медіа.

На думку керівника організації StopFake Євгена Федченка, Росія має все більше проблем із поширенням своїх наративів, оскільки зараз усе, що пов’язано з країною-агресором або ж просуває її наративи, викликає у людей недовіру.

Член депутатської групи «За майбутнє» Тарас Батенко у студії «1+1» повідомив деталі про свій візит до західних областей України та ймовірність активної участі Білорусі у російсько-українській війні. На його думку, усі заяви Лукашенка не мають сенсу. Також Батенко оцінив готовність чотирьох областей України відбити ймовірний наступ зі сторони Білорусі.

Крім цього, у студії «1+1» провели показове навчання з домедичної допомоги. Для цього запросили парамедиків Олега Картавого та Олексія Маслова.

Телеканал «Рада» організував виїзну студію в Гостомелі та присвятив більшу частину етеру лікарям. Говорили про їхню роботу в умовах окупації, допомогу пораненим та маленьким дітям.

Окрім розмови з лікарями, також дали інтерв'ю міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка. Він розповів, що протягом того часу, що війна з РФ вже триває, загинуло 12 медичних працівників. Також урядовець надав інформацію про зруйновані в країні лікарні, їх відновлення та допомогу постраждалим. Очільник МОЗ привітав медиків із професійним святом.

Ввечері в етері нацмарафону розпочалась трансляція годинного інтерв’ю Ольги Бутко з українським музикантом Андрієм Данилком. З ним говорили про те, як змінилося його життя після початку повномасштабного вторгення Росії, про українську мову, роботу у кіно та інше. Далі почалась трансляція концерту Вєрки Сердючки у метро.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1013
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду