Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 червня

21 Червня 2022
1010

Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1010
Заборона російської музики та літератури, ситуація на фронтах та бомбосховище до кожної оселі.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 20 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ.

У блоці «України 24» про посилення наступу говорили з капітаном запасу армії оборони Ізраїлю Григорієм Тамаром. Експерт вважає, що Росія не буде готувати нові сюрпризи, оскільки не має для цього достатньої потужності та часу, тому посилить наступ на тих ділянках фронту, де вже наступає. Він додав, що вороги можуть посилити наступ в околицях Харкова, щоб спробувати отримати можливість обстрілювати місто з артилерії.

Із засновником російського видання The Insider Романом Доброхотовим у блоці «України 24» говорили про найближче оточення Путіна та початок війни. Журналіст розповів про те, що російський уряд геть не знав про початок війни, проте готувався до анексії окупованої частини Донбасу. Доброхотов сказав, що Росія розраховувала на раптовість вторгнення.

У блоці «Інтера» про ситуацію на передовій говорили з полковником запасу Костянтином Машовцем. За словами гостя, зараз найбільше на перебіг війни впливає ситуація у Луганській і Донецькій областях та на Херсонщині. Машовець зауважив, що не слід публічно говорити, коли саме Україна отримає військову допомогу, оскільки це не та інформація, яку варто оприлюднювати.

Із політичним експертом Олексієм Буряченком говорили про досягнення Україною європейських стандартів та отримання статусу кандидата у члени ЄС. Експерт сказав, що отримання такого статусу може підтримати українців. На його думку, вимоги Євросоюзу позитивно впливають на Україну, оскільки вони не лише пришвидшать інтеграцію з європейським простором, а й дозволять покращити ситуацію в країні.

Про заборону російської музики у публічних місцях у гостьовій студії «1+1» говорили зі співачкою Тіною Кароль. На її думку, ця заборона дозволить українцям краще самоідентифікуватись. Також вона закликала розібратись із концертами, які проходять як благодійні, проте там звучать російські пісні.

Із народною депутаткою Оленою Шуляк говорили про законопроєкт, який передбачає створення широкої системи захисту людей. Вона розповіла, що під час зведення нових будівель тепер необхідно передбачати бомбосховища чи будь-які укріплені укриття, наприклад, паркінги. Проєкт будівлі, в якій нема де сховатися, ніколи не схвалять.

У блоці «Ради» про економічну ситуацію в Україні говорили із радником президента Олегом Устенком та заступником міністра фінансів Олександром Кавою.

Устенко розповів про можливе стимулювання громадян для повернення в Україну. Одним із ймовірних стимулів він назвав запровадження базового доходу. Також він додав, що для того, аби «заробляти вдома», необхідно займатись відбудовою інфраструктури. До перспективних галузей він відніс будівництво, воєнно-промисловий комплекс, ІТ та сферу послуг.

Із заступником міністра фінансів говорили про створення європейської системи, яка дозволить експортувати українське зерно і звільнити елеватори для нових врожаїв.

У блоці ICTV/СТБ ситуацію з пальним обговорили з директором консалтингової групи «А-95» Сергієм Куюном. Він вважає, що Україна має потенціал для збільшення постачання, оскільки значно зросла кількість імпортерів, охочих бути на ринку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1010
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду