Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня

18 Червня 2022
1114

Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
1114
Повернення Криму збройним шляхом, рішення Єврокомісії на користь України та виступ Путіна.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 17 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: Суспільне, «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада».

У блоці Суспільного повторили дві години етеру за попередню добу.

У блоці «України 24» про плани повернення Криму говорили з представницею президента України в Автономній республіці Крим Тамілою Ташевою. Вона розповіла, що минулого року був ухвалений план повернення півострова. Тоді у стратегію деокупації ніхто не включав воєнні підходи. 24 лютого плани повернення змінились. Також вона додала, що за будь-якого варіанту повернення півострова першими заходити на територію будуть українські військові.

Також про Крим говорили з керівником Центру військово-правових досліджень Олександром Мусієнком. Він зауважив, що все південне угруповання російських військ було перекинуте до України через Крим. Тому півострів фактично перетворений на військову базу, й теоретично українська армія може завдати удару по Кримському мосту, аби зламати російську логістику.

Про ймовірне вторгнення з боку Білорусі у гостьовій студії «України 24» розмовляли з радником міністра внутрішніх справ України Вадимом Денисенком. На його думку, Лукашенко вдає, що він підтримує Путіна, проте рішення про перехід його армії на бік Росії остаточно не прийняте. Тому поки що Білорусь стримує можливість української армії перекинути сили від північних кордонів.

З директором Центру близькосхідних досліджень Ігорем Семиволосом у гостьовій студії «Інтера» говорили про початок військової операції Туреччини у Сирії. Експерт зауважив, що аналогічна операція проводиться й в Іраку. На його думку, ключова причина цієї операції пов’язана з бажанням турків остаточно розв’язати «курдське питання». Також він додав, що Туреччині блокувати вступ до НАТО Фінляндії та Швеції нерозумно, оскільки країна почала вести неспівмірні для неї торги, надто маючи ризик дефолту.

У блоці «1+1» з народним депутатом України з групи «За майбутнє» (близької до власника каналу Ігоря Коломойського) Віктором Бондарем говорили про нестачу грошей у бюджеті. Політик сказав, що треба міняти філософію податкової системи та зменшувати податкові навантаження.

Запросили до гостьової студії «1+1» російського адвоката і блогера Марка Фейгіна. З ним говорили про виступ Путіна та «хвороби» російського президента. Фейгін розповів, що Путін виступає лише перед своїм оточенням, яке російський диктатор підбирав роками, та розповідає здебільшого одне й те ж саме. На думку гостя, найближчим часом Путін буде вимушений заявити про приєднання окупованих територій, проте зробити це він зможе лише тоді, коли буде впевнений, що ці землі вже не звільнить Україна.

У блоці телеканалу «Рада» статус кандидата у члени ЄС обговорили з політкоментатором Володимиром Фесенком. Гість вважає, що навіть якщо ми отримаємо статус кандидата, нам все одно доведеться виконати ще багато внутрішньої роботи, аби остаточно увійти до ЄС. Зокрема Фесенко сказав, що треба буде довести до завершення судову реформу, оскільки на суди великий вплив мають як бізнесові кола, так і влада.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1114
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду