Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 червня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 червня

2 Червня 2022
844

Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 червня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
844
День захисту дітей, санкції проти Росії та міжнародна підтримка України.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 червня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 1 червня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ,  «Україна 24».

Перші три години, які припали на блок «Інтера», розподілили так: першу годину транслювали новини, далі повторили годинне інтерв’ю Олени Зеленської та частину блоку «України 24».

У першій частині блоку «1+1» показали токшоу «Нічна варта». З гостями говорили про легалізацію зброї, психологію війни та реабілітацію військових і цивільних, а також про санкції проти Росії. Тему легалізації зброї обговорили з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським. Далі до гостьової студії запросили представника Асоціації власників зброї Георгія Учайкіна та криміналіста Григорія Усатого.

Про проблеми адаптації людей до війни у студії «Нічної варти» спілкувалися з психологинею Анною Кушнерук та військовим психологом Андрієм Козінчуком. Останній розповів, що у ветеранів, які через стан здоров’я зараз не воюють, може проявлятись посттравматичний стресовий розлад через почуття провини.

На тему європейських санкцій проти Росії говорили з експертом Українського інституту майбутнього Іллєю Кусою та директором Інституту центральноєвропейської стратегії Дмитром Тужанським. Останній розповів про ситуацію з Угорщиною та позицію оточення Віктора Орбана.

Про «Опозиційну платформу — За життя», боротьбу з колаборантами та роботу Верховної Ради у гостьовій студії «1+1» говорили з народним депутатом, членом групи «За майбутнє» Тарасом Батенком. Він сказав, що депутати хочуть позбутись у ВР колишніх членів фракції ОПЗЖ.

На каналі «Рада» Ганна Маляр, заступниця міністра оборони, розповіла, що окупанти за можливості уникають вуличні бої, бо програють у них. Тому зараз росіяни намагаються просто стирати міста з лиця землі, не шкодуючи ресурсів. Крім цього, держслужбовиця повідомила, що російські заводи вже перейшли на посилений режим роботи, аби поповнювати свої запаси зброї.

Нардеп, заступник голови парламентського Комітету із гуманітарних питань Павло Сушко у День захисту дітей під час включення в блоці «Ради» говорив про права дітей у період воєнного стану, зокрема про евакуацію неповнолітніх.

Із Тимофієм Миловановим, радником керівника Офісу президента, мали розмову про ефективність санкційного тиску проти Росії і проблеми гривні через те, що люди виїжджали закордон і вимушено витрачали там гроші. На тиск на валюту впливає експорт, який нині заблокований у портах через тимчасову окупацію українських територій, додав експерт.

У блоці ICTV/СТБ Олена Розвадовська, голова правління благодійного фонду «Голоси дітей», розповідала про стресові ситуації, в які діти потрапили через війну. Вона нагадала, що батьки мають бути щирими із дітьми, з розумінням ставитись до їхнього бажання якнайскорше повернутися додому з еміграції, пояснювати, чому родина живе поза домом і скільки іще це триватиме.

Ольга Герасим’юк, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, у блоці ICTV/СТБ інформувала про засідання комітету інформаційної політики Ради Європи. Головною темою першого дня дводенного засідання була розробка плану майбутньої співпраці ЄС і України. Усі представники країн, за словами Герасим’юк, декларують інформаційну підтримку України.

Із ведучими каналу «Україна 24» спілкувалася Наталія Форсюк, генеральна директорка урядового Офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції. За її словами, Україна не очікувала, що європейці так високо оцінять відповіді, які наші дипломати та держслужбовці підготували для опитувальника, необхідного для набуття статусу країни-кандидата на членство в ЄС.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
844
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду