Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня

30 Травня 2022
984

Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
984
День Києва, виїзна студія «Ради» на Київщині й трансляція із Німеччини благодійного марафону Save Ukraine.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 29 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», Суспільне.

У блоці «України 24» показали сюжети про поширення у світі мавпячої віспи. В ефірі також повторили тезу глави Православної церкви України Епіфанія щодо православної єдності та готовності вести діалог із Українською православною церквою (Московський патріархат).

Кандидат політичних наук, виконавчий директор «Міжнародної асоціації малих громад» Олексій Буряченко із ведучими обговорював зволікання німців із наданням Україні важливого озброєння, пасивну позицію Франції та активність Великої Британії в українському питанні. Ця ситуація може частково розколоти Європейський Союз, вважає експерт.

У першій частині блоку телеканалу «Інтер» показували фрагменти етеру Суспільного.

Гендиректор директорату розвитку соціальних послуг та захисту прав дітей Міністерства соціальної політики Руслан Колбаса у прямому включенні у блоці Суспільного говорив про оздоровчий літній сезон для дітей. Відкриватимуться заклади у західних областях, якщо вони успішно пройдуть перевірки Держслужби із надзвичайних ситуацій.

Журналістки «Інтера» підготували матеріал про пересування містами України на велосипедах. Також говорили у цьому блоці про фестиваль у Каннах і спортивні змагання із карате.

Попри вибори, які незабаром відбудуться у США, Україна й надалі отримуватиме підтримку з Америки. Про це зокрема повідомив інтерівський власкор у США Дмитро Анопченко.

Військовий експерт Дмитро Снєгірьов у блоці «Інтера» розповів про те, що росіяни для просування по території Луганської області нагнали стільки військ, що мають перевагу над українськими захисниками у п’ять-сім разів. Але експерт зауважив, що українська армія дає відсіч ворогу і на деяких ділянках йде у контратаки.

У блоці «1+1» у прямому ефірі анонсували концерт українських артистів на центральному майдані німецької столиці. Тут, біля Бранденбурзьких воріт, збиратимуть кошти на потреби української армії. Кореспондентка «1+1» Наталія Фібріґ розповіла про деталі запланованої події на підтримку України. Також журналістка проанонсувала звернення федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца.

Команда телеканалу «Рада» присвятила свій блок темі масштабів шкоди, яку завдали росіяни українській економіці. Зокрема гостьову студію організували у Київській області на території зруйнованого логістичного парку «Комодор». Говорили з підприємцями та представниками влади. Серед перших до етеру долучились підприємці Віталій Логінов та Володимир Попершнюк, засновниця бренду тактичного взуття Вероніка Кобзиста, генеральний директор підприємства з машинобудування Олег Авер'янов, співзасновник компанії з банківських послуг Олег Гороховський, представниця агрокомпанії Ірина Брославцева. З боку влади до участі в етері запросили заступника бізнес-омбудсмана Ярослава Грегірчака та народних депутатів від «Слуги народу» Данила Гетманцева, Галину Михайлюк та Олега Дунду.

Ярослав Грегірчак у розмові з ведучими «Ради» розповів про наслідки війни для українського бізнесу, поінформував про кількість звернень до Офісу бізнес-омбудсмана тощо. 25% звернень підприємців стосуються віднесення товарів до категорій критичного імпорту, а 15% пов’язані з релокацією.

Нардеп від «Слуги народу» Данило Гетманцев сказав, що бізнес сплачує податки, тоді як у відносно безпечних регіонах є представники бізнесу, які отримують більше прибутку, але не платять податків, посилаючись на війну. Також нардеп прокоментував процес поступового відновлення перевірок бізнесу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
984
Читайте також
03.06.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 862
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду