Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 травня

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 травня

1 Червня 2022
921

Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 травня

Софія Скиба
головна редакторка інформаційної агенції «Перший Криворізький»
921
Інтерв’ю Олени Зеленської і запровадження чергового пакету санкцій проти Росії.
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 травня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 31 травня

З початку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну центральні канали почали мовити у форматі спільного марафону «Єдині новини #UAРазом». «Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері марафону, а також окремо аналізує якість мовлення.

Телеканали: «Рада», ICTV,  Суспільне, «Україна 24».

Військовий експерт Сергій Грабський у блоці каналу «Рада» висловив думку про те, що Україна може стати гарантом безпеки в регіоні. Це стане можливим, якщо країни НАТО нададуть Україні важке озброєння. Іван Ус, експерт із міжнародної економіки,  під час включення говорив із ведучими «Ради» про санкційну політику проти Росії. Фахівець вважає логічним, що з 2014 року санкції не дали вагомого результату, але зараз стають більш жорсткими. Отже, у РФ нині виникають великі проблеми, і через місяць можна сподіватися на дефолт у російській економіці.

Олексій Рябчин, радник віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, повторив популярну серед експертів тезу, що нафтове ембарго серйозно вдарить по російській економіці.

Олексій Кулеба, голова Київської обласної державної адміністрації, у блоці «Ради» висловив свою думку про те, що російські війська не готові знову штурмувати Київ.

У блок ICTV/СТБ включалась релігієзнавиця, докторка філософських наук Людмила Филипович. За її словами, нинішні заяви Української православної церкви Московського патріархату є революційними: вони свідчать про незгоду із позицією патріарха Кирила. Але, вважає науковиця, ці заяви пролунали із суттєвим запізненням.

Предстоятель ПЦУ Епіфаній у блоці ICTV/СТБ сказав, що заяви Української православної церкви щодо нібито незалежності ґрунтуються на давньому документі, який УПЦ отримала ще у 1990 році за Філарета. У Росії теж днями відбулося засідання Синоду, там чекають новоприйнятий в Україні документ про зміни.

Майже годину в ефірі транслювали інтерв’ю дружини президента Олени Зеленської. Згодом його повторили. Зеленська розповідала журналістам, як їхнє подружжя зустріло ранок 24 лютого, коли Росія почала обстрілювати Україну ракетами. Розповіла й про своє спілкування із першими леді інших країн світу, зокрема про підтримку українських дітей іноземними державами, про навчання своїх дітей та відновлення навчального процесу після перемоги. У Міносвіти вже є напрацьований план з 11 пунктів щодо повернення українських школярів та школярок у навчальні заклади.

У блоку Суспільного говорили про шостий пакет санкцій проти Росії із політичним аналітиком і блогером Дмитром Литвином. Курс, який вільний світ обрав щодо Росії, спрямований на те, щоб позбавити РФ змоги вести агресивні дії. Відмова Європи від енергоносіїв Росії дається дуже складно українським політикам і дипломатам, але таки просувається, каже експерт.

Ведучі «України 24» говорили і про виділення фінансової допомоги Україні від ЄС із Володимиром Єльченком. Він був послом України у США. Експерт вважає, що часткове нафтове ембарго — заслуга українських перемовників. Нагадаємо, ЄС планує заборонити постачання нафти із Росії морем уже до кінця поточного року. Це дозволить зменшити загальний обсяг нафти, яку постачає Росія, на дві третини. Скоріш за все, це для більшості країн Європи буде незворотним процесом. Польща і Німеччина вже ухвалили рішення про повну відмову від нафти з Росії з наступного року. В Угорщину нафта з Росії надходить нафтопроводом через Україну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
921
Читайте також
03.06.2022 12:00
Денис Шабанін
Ксенія Ілюк
Отар Довженко
Софія Скиба
«Детектор медіа»
4 874
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду