Пісенне міжсезоння

28 Липня 2010
25113
28 Липня 2010
14:33

Пісенне міжсезоння

25113
СТБ закріпився на другій кнопці, Новий канал реабілітувався. Телеперегляд, 30-й тиждень 2010 року
Пісенне міжсезоння

Сезон літніх пісенних конкурсів у самому розпалі. На тижні 19 - 25 липня Новий канал показав глядачам новинку - «Пісні моря» (раніше конкурс не мав такого великого ефіру). Перший національний демонстрував колись дуже модний серед українських виконавців «Слов'янський базар». Подія триватиме: 30 липня, у п'ятницю, відбудеться гала-концерт фестивалю. А «Україна» саме тепер розпочинає трансляцію «Нової хвилі», фінал якої відбуватиметься з 27 липня до 1 серпня в Юрмалі.

 

«Новий» забезпечив «Пісням моря» ефір, пам'ятаючи про успіх третьої «Фабрики зірок». Аудиторія каналу привчена до конкурсів молодих виконавців, то чому б не зіграти на цьому ще раз? Може, й показники виростуть. З таким розрахунком канал майже відтворив у конкурсі дух третьої «Фабрики», поставивши ведучими Машу Єфросиніну та Андрія Доманського, делегувавши Еріку в учасники від України та доручивши братам Борисенкам заспівати гімн конкурсу. Результат вийшов непоганий (деталі нижче) - і Новий відігрався за незрозумілий провал попереднього тижня.

 

А от «Слов'янський базар» Першому національному нічого не дав. Середня частка трансляцій з 22 по 26 липня становила 2,38% за панеллю «50 тис.+» та 2,9% - за «всією Україною». Тоді як середні показники відповідного слоту з початку року мають показники 2,44% та 2,8% відповідно. Можливо, гала-концерт у п'ятницю ввечері цього тижня матиме кращий результат.

 

Втім, ставку Перший робив не на фестиваль, а на висвітлення візиту Московського патріарха Кирила до України. Тому канал пишається, що одна з подій - трансляція Божественної літургії у Спасо-Преображенському кафедральному соборі - вивела його на четверте місце у вранішньому слоті. Хоча на загальнотижневі показники російський патріарх вплинув не сильно. Частка приросла лише на 0,2 відсоткового пункту. Цього тижня прямі трансляції молебнів триватимуть.

 

Насторожує «Україна». Попередні два роки вона посилено рекламувала трансляцію «Нової хвилі». А тепер чомусь не видно ні потужної кампанії на зовнішніх носіях, ані навіть помітного промо на сайті каналу. Можливо, ТРК розраховує, що за кілька років привчила глядача до цієї події і він без додаткового нагадування прийде подивитися «Юрмалу»? Але швидше за все справа в конкурсантах від України. Нагадаємо, цього року нашу країну на балтійському березі представлятимуть двоє маловідомих виконавців, а також підопічні Володимира Бебешка та Кузьми Скрябіна «Пающіє труси». Навряд чи консервативна аудиторія ТРК входить до кола прихильників цієї групи. Про всяк випадок обличчям невеличкої кампанії «Україна» зробила Тоні Брекстон.

 

Та певний інтерес глядача трансляція конкурсу має викликати. Можливо, «Україна» навіть поверне собі другу сходинку.

 

Втім, повернімося до тижня минулого. Справжнім його переможцем став не Новий зі своїм конкурсом, і не «Інтер», який знову суттєво підвищив частку, а СТБ. Не вводячи жодної програмної новації, по третьому-четвертому колу показуючи випуски «У пошуках істини», т/с «Кулагін і партнери», шоу «Україна має талант - 1,2» (не кажучи вже про індійські фільми 30-річної давнини), СТБ продовжує нарощувати показники, міцно тримаючись на другому щаблі за всіма основними аудиторіями. Оце - 100%-ве влучання у глядача, оце віддана аудиторія!  

 

 

 

 

 

Частки телеканалів по днях тижня

 

«1+1», як і попередні два тижні, завдяки «Сватам» ціпко утримує високі показники в робочі дні. На малюнку видно, як радикально вирівнялася частка каналу в вівторок-четвер у порівнянні з 27-м тижнем року. Втім, подальшого приросту «Свати» вже не давали. Вочевидь, максимальний потенціал серіалу для аудиторії «Плюсів» вичерпано. Тож зростання (по 0,1% частки по різних аудиторіях) відбулося, головним чином, за рахунок п'ятниці, коли канал замінив кінопоказ на проект «Наша Russia» та показав футбол.

 

«Україна» утримує тренд на зростання частики в будні, але продовжує падати у вихідні.

 

«Інтер», навпаки, цього тижня зробив вдалий мікс програм вікенду (фестиваль гумору, радянська кінокласика, фільм про Володимира Висоцького та концерт у його пам'ять тощо) - і наростив частку. Хоча вихідні все ще залишаються не його «коником»: вони різко контрастують із результатами буднів.

 

Новий канал підріс у неділю, коли транслював фінал «Пісень моря».

 

 

 

Програмування топ-6 телеканалів: будні дні

 

На минулому тижні думки топових вітчизняних телеканалів щодо літніх змін програмування розділилися: одні продовжили сезонне затишшя, в той час як інші все ж вирішили внести певне різноманіття у свій ефір.

 

«Інтер»: Принцип револьвера в дії

Канал «Інтер» на 30-му тижні 2010 року продовжив свою політику чергування серіалів у ранньому та пізньому слотах прайму, запустивши з середи одразу два нових «мила»:

 

 

 

Так, за принципом «відстрілявся - наступний» у ранньому слоті замість т/с «Принцеса та жебрачка» вийшов т/с «Чого бажає жінка», а у пізньому т/с «Аннушка» замінив т/с «Вербна неділя». Обидва новачки поступилися показниками своїм попередникам. Показники ж решти програм переважно коливалися навколо своїх звичних значень. 

 

«1+1»: Футбол на каналі

На телеканалі «1+1» минулий тиждень відзначився перш за все трансляцією футболу (Чемпіонат України) у п'ятницю ввечері, притому доволі успішною:

 

 

Дані подано за панеллю «Вся Україна»

 

Також досить вдалим став показ комедійної програми «Наша Russia» замість п'ятничного фільму у проміжку 20:00 - 22:00. Та все ж лідером каналу залишився т/с «Свати-3», роблячи основну погоду та навіть вийшовши на 1-шу позицію серед топ-20 телепрограм тижня. Інші програми продемонстрували змінну динаміку показників - лише «Криве дзеркало» зазнало відчутних втрат.

 

СТБ: Продовження літа

Для СТБ минулий тиждень видався доволі спокійним, адже жодних змін у своє програмування канал не вносив:

 

 

 

Коливання часток топових програм прайм-тайму буднів також були незначними, тримаючись поблизу своїх традиційних рівнів. Позитивними винятками стали програми «У пошуках істини» в понеділок (про Булгакова) та «Правила життя» у вівторок (на всілякі апокаліпсиси наш глядач ласий), зробивши головні успіхи. До них також приєдналися аксакал каналу т/с «Кулагін та партнери», несподівано додавши частки, разом із вечірніми «Вікна-новинами». Натомість трохи зіпсував показники ранній п'ятничний слот, зазнавши відчутних втрат.

 

«Новий»: Від зміни місць доданків...

На Новому каналі на 30-му тижні поточного року вирішили поміняти місцями години виходу т/с «Щасливі разом» і т/с «Татові доньки»:

 

 

 

При цьому результати виявилися навіть гіршими, ніж були раніше - діло звички, і нехтувати ним не варто... В свою чергу, у п'ятничному пізньому слоті замість «Інтуїції» транслювався музичний конкурс «Пісні моря», який набрав досить непогану частку. Решта програмування залишилася незмінною, і показники передач переважно залишилися на звичному рівні.  

 

ІСTV: Перехід у літній режим завершено

Телеканал ICTV протягом минулого тижня остаточно перейшов у літній режим, затвердивши зміни програмування, внесені після ЧС-2010 на попередньому тижні року:

 

 

 

При цьому частки більшості топових програм зросли порівняно з 29-м тижнем року, особливо у фільмів та т/с «Менти-9».

 

«Україна»: Курс на серіали

ТРК «Україна» до своєї ефірної сітки внесла лише одну зміну - весь п'ятничний вечір замість традиційного фільму зайняв показ т/с «Я-охоронець. Кіллер до ювілею»:

 

 

 

І, як можна побачити, така заміна видалася однозначно вдалою, відчутно збільшивши частку слоту. Решта передач залишилися на своїх місцях, одночасно з цим також додавши показників, за винятком хіба що т/с «Брудна робота», який трохи просів. Загалом же прайм-тайм буднів на каналі вже майже повністю перейшов під владу серіалів, які розбавляють лише «Події» та вечірній фільм у понеділок.

 

Комерційні аудиторії телеканалів:

«Інтер» - 18+, панель «50 тис.+»

«1+1» - 18-54, панель «Вся Україна» (до травня 2010 року - 18-54, панель «50 тис.+»)

Новий канал, СТБ, ICTV - 14-49, «50 тис.+»

 

Євгенія Продаєва, «Детектор медіа»,

Марина Коцюба, дослідницька компанія Cortex

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, Марина Коцюба
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25113
Читайте також
20.08.2010 09:09
«Телекритика»
15 346
18.08.2010 13:22
Ростислав Костенко, для «Детектор медіа»
16 503
12.08.2010 13:56
Ростислав Костенко, для «Детектор медіа»
14 699
22.07.2010 08:09
Марина Коцюба
, Євгенія Продаєва
12 180
14.07.2010 11:40
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
17 689
07.07.2010 12:14
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
12 906
30.06.2010 13:57
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
14 912
23.06.2010 09:30
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
19 118
16.06.2010 10:32
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
16 597
09.06.2010 08:59
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
18 833
02.06.2010 11:11
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
15 640
27.05.2010 13:00
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
16 320
19.05.2010 10:58
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
20 826
12.05.2010 13:53
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
17 412
06.05.2010 14:00
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
16 406
29.04.2010 08:14
Евгения Продаева
40 435
28.04.2010 11:05
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
13 698
21.04.2010 10:37
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
19 288
14.04.2010 08:53
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
18 286
08.04.2010 10:42
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
38 435
24.03.2010 19:39
Евгения Продаева
20 738
12.03.2010 11:08
Наталія Данькова
23 941
15.02.2010 07:21
Наталія Данькова
18 006
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду