«Мега» припинив зростання

14 Квітня 2010
18286
14 Квітня 2010
08:53

«Мега» припинив зростання

18286
... а зі святковим програмуванням найкраще впорався ICTV, найгірше – Новий. Телеперегляд, 15-й тиждень 2010 року
«Мега» припинив зростання

Тиждень 5-11 квітня відзначився одразу кількома подіями, що тією чи іншою мірою вплинули на показники каналів.

 

По-перше, в школах були канікули і діти свій вільний час перерозподілили між телевізором та вулицею. Загальний рівень телеперегляду на попередньому тижні виріс саме завдяки тинейджерам - на 6%. Але в найближчому майбутньому слід очікувати стрімкого падіння телеперегляду - більш ніж на 6%.

 

По-друге, вже виповнилося два тижні відтоді, як героїчно зник канал «Мегаспорт» і з'явився канал «Мега», тож можна підвести перші проміжні підсумки. Так, частка каналу зросла на першому тижні з 29 березня, але протягом другого тижня зростання зупинилося по трьох аудиторіях (наведено в таблиці нижче). У кого забрав частку канал «Мега», поки що сказати складно. Основна аудиторія оновленого каналу - чоловіки 4-34 (ядро - чоловіки 15-24), які завзято дивляться ще й Q-TV. Також за цей період групі «Інтер» не вдалося збільшити частку всіх своїх каналів. Вона не змінилася.

 

По-третє, понеділок був вихідним днем, що наклало відбиток на програмування деяких каналів. Найкраще цим скористався ICTV. Саме завдяки трансляції блокбастерів йому вдалося наростити частку протягом понеділка, але вже вівторок повернув канал до реалій життя.

 

Частки телевізійних каналів

 

За підсумками минулого тижня «Інтеру» вдалося зберегти лідерство тільки по двох аудиторіях: 18+ та 18-54. По аудиторії 14-49 на перше місце знову вийшов Новий канал - завдяки шкільним канікулам.

 

На другій позиції починаючи з 10-го тижня тримається СТБ (завдяки шоу талантів). Хоча по всіх трьох аудиторіях показники каналу впали, канал посідає чисте 2-ге місце серед усіх телеканалів.

 

Продовжує стояти на місці «Україна» - герой минулого року. Поки що з наявним програмуванням каналу не вдається зробити крок уперед. На сьогодні стало зрозуміло, що тільки нові програми (шоу, фільми та серіали) можуть принести додаткові відсотки його частці. А можливо, саме тепер настав час кардинально все змінити й переформатувати.

 

Протягом найближчих тижнів можливі локальні виграші та програші з-поміж топових каналів, але великих змін очікувати не слід.

 

 

 

Частки топових каналів по днях тижня

 

Загалом стабільно високі показники має «Інтер». Але на минулому тижні вони все ж трохи знизилися, тільки п'ятничний та недільний ефір залучили більше глядачів порівняно с попередніми тижнями. В подальшому частка «Інтера» по днях тижня якщо і буде зменшуватися, то дуже повільно, і нижче 15% не впаде.

 

«1+1» вдалося знайти більш-менш привабливе програмування на три дні - понеділок, суботу й неділю. Інші дні тижня демонстрували просто погані показники. І саме це не дає можливість каналу рости в близькій перспективі. А що буде після «Міняю жінку»? Що канал запропонує на понеділок, адже після завершення цього проекту до провальних днів вівторок - п'ятниця додасться ще один?

 

«Україна» потроху втрачає своїх колишніх прихильників. Скільки це триватиме? Можливо, ще пару місяців, а потім у когось урветься терпець. І почнуться кардинальні зміни.

 

ICTV вистрілив у понеділок завдяки блокбастерам, які мав у загашнику, а потім - як завжди. Яке би програмування не ставив канал у будні дні - вище 8-9% частка стрибнути не може. Є пропозиція - почати робити з каналу ICTV модерний «Інтер». Це допоможе групі каналів Пінчука краще будувати покриття (Reach, Coverage). На сьогодні саме цей показник є ахіллесовою п'ятою вказаної групи.

 

Новому каналові й СТБ наш респект за останній тиждень.

 

 

Програмування топ-6 телеканалів: будні дні

 

Як уже зазначалося, святкування Великодня, через яке понеділок видався вихідним, вплинуло на програмування більшості ключових телеканалів цього дня. Що стосується інших днів тижня, то помітних змін було досить небагато.

 

«Інтер»

 

«Інтер» став єдиним топовим каналом, який зовсім не змінив свого програмування протягом останнього тижня, підтвердивши статус найстабільнішого серед топ-6 каналів українського ТБ:

 

 

 

При цьому найбільш успішною програмою каналу традиційно залишилися «Подробиці», хоча й дещо втративши показник частки, а також т/с «Кармеліта», що теж зазнав утрат. Більшість інших програм показали незначні коливання частки порівняно з попередніми тижнями. Лише «Велика політика» додала ваги в порівнянні з 14-м тижнем року, а т/с «Обручка» продовжив стабільно втрачати свою частку. 

 

«1+1»

 

Телеканал «1+1», на відміну від попередніх тижнів, нарешті стабілізував своє програмування, не змінивши його навіть у святковий понеділок:

 

 

 

Як бачимо, єдиною зміною сітки мовлення каналу стало завершення показу т/с «Маргоша» у слоті пізнього прайм-тайму.

 

Щодо успішності самого програмного наповнення: слід відмітити досить високі та стабільні показники частки програми «Міняю жінку», а також достатньо вдалі показники фільмів у проміжку після 22:00. Разом із цим, проект «Суперзірка» й надалі демонструє свою «профнепридатність», подовжуючи впевнено втрачати частку.

 

СТБ

 

Для СТБ 15-й тиждень року видався достатньо стабільним з точки зору програмного наповнення, за винятком незначної зміни у святковий понеділок:

 

 

 

Одноосібним лідером у здобутті додаткових відсотків частки каналу залишилося п'ятничне талант-шоу, втримавши показники відносно на рівні попереднього тижня. Другу сходинку традиційно посіли вечірні «Вікна-Новини» (слот після 22:00), також із достатньо стабільною часткою.

 

Коливання показників інших передач залишилися незначними. Винятком стали тільки «Правила життя», продовживши втрачати свою частку, а також «Містичні історій», які, навпаки, продовжили нарощувати показники.

 

Щодо ключових серіалів - т/с «Кулагін» та т/с «Я лікую», то протягом минулого тижня вони зазнали втрат показників.

 

Новий

 

Програмування Нового каналу протягом минулого тижня зазнало безпосереднього впливу святкового понеділка, через що вечірній ефір каналу в понеділок майже повністю був зайнятий фільмами замість звичних у цей час програм:   

 

 

При цьому показники цих самих фільмів видалися значно нижчими, ніж частки звичних програм, і це у вечірньому ефірі вихідного дня...

Найбільші успіхи серед програм каналу вже звично мав т/с «Вороніни», особливо у виходи в ранній прайм-тайм, продовживши нарощувати свою частку. Показ нових серій дав можливість відчутно зрости і т/с «Щасливі разом». Телегра «Інтуїція» при цьому також досягла вагомого зростання частки. Відтак, у загальному заліку вищезгадані успіхи дозволили Новому нівелювати недостатньо високі показники святкового ефіру в понеділок і стати лідером за тижневим приростом частки серед ключових українських телеканалів.

 

ICTV

 

Телеканал ICTV протягом минулого тижня зазнав найбільших змін програмування серед топових каналів вітчизняного ТБ, при цьому зміни стосувалися не лише «вихідного» понеділка: 

 

 

Так, весь вечірній ефір понеділка, аж до 23:00, було повністю присвячено фільмам із циклу «Володар кілець». І що необхідно зазначити: така ставка виявилася надзвичайно вдалою, дозволивши каналу набрати досить високі показники частки.

 

В інші дні тижня основною зміною стало припинення показу т/с «По закону» у слоті пізнього прайм-тайму, а також відновлення показу Comedy Club у цьому часовому проміжку, причому не тільки в п'ятницю, як було раніше, а весь тиждень за винятком понеділка. При цьому показник частки Comedy Club одразу перевищив показники всіх програм, що йшли в цей час протягом двох попередніх тижнів.

 

Загалом, коливання показників інших телепрограм не мали виражених тенденцій, лише т/с «Вулиці розбитих ліхтарів - 9» продовжив втрачати частку.

 

«Україна»

 

Протягом останнього тижня великодні свята не показали вагомого впливу на сітку мовлення каналу «Україна», як і на «Інтер» та «1+1»:

 

 

Натомість зміни відбулися серед ключових серіалів каналу. Зокрема, т/с «Другі» зі слоту 20:20 - 21:20 було переставлено у більш ранній проміжок, а на його місці стартував новий т/с «Звіробій» - причому, вочевидь, досить невдало, отримавши майже вдвічі нижчі показники за свого попередника.

 

В цілому лідерами каналу залишилися т/с «Єфросинья» та «Події», маючи незначні коливання своїх показників на більш-менш стабільному рівні. Доля п'ятничного ефіру політичного ток-шоу «Шустер live» продовжила зростати, разом із подальшим зниженням частки його щоденних виходів із понеділка по четвер. До нього приєднався і т/с «Дорожній патруль - 2» у слоті пізнього прайм-тайму, впевнено втрачаючи свої показники.

 

Андрій Колесник, дослідницька компанія Cortex

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18286
Читайте також
11.08.2010 10:29
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
15 187
04.08.2010 13:32
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
15 537
28.07.2010 14:33
Євгенія Продаєва
, Марина Коцюба
25 114
07.07.2010 12:14
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
12 906
30.06.2010 13:57
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
14 913
23.06.2010 09:30
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
19 118
16.06.2010 10:32
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
16 597
09.06.2010 08:59
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
18 833
02.06.2010 11:11
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
15 640
27.05.2010 13:00
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
16 320
19.05.2010 10:58
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
20 826
12.05.2010 13:53
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
17 412
06.05.2010 14:00
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
16 406
28.04.2010 11:05
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
13 698
08.04.2010 10:42
Андрій Колесник
, для «Детектор медіа»
38 435
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
зритель
5126 дн. тому
Не могу согласиться по поводу "Обручки". Зрителя она не теряет!!! Самый удачный сериал. Меня только удивляет, кто смотрит переигранные суды и тошнотворную велику политику? Обеим проектам давно пора на вылет. Не верю, что у них вообще есть рейтинг. все мои знакомые плюются. Неужели Интер так и не сделает чего-то более стоящего, более съедобного. Услышьте зрителя!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду