Нацрада вводить в експлуатацію реєстр

Нацрада вводить в експлуатацію реєстр

11 Січня 2024
2804
11 Січня 2024
11:36

Нацрада вводить в експлуатацію реєстр

2804
Електронний кабінет ще в розробці.
Нацрада вводить в експлуатацію реєстр
Нацрада вводить в експлуатацію реєстр

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення вирішила ввести в дослідну експлуатацію Державну автоматизовану інформаційно-комунікаційну систему «TERES-Реєстр суб’єктів у сфері медіа». Таке рішення регулятор ухвалив 11 січня.

Реєстр створювався коштом міжнародних донорів.

«Ми не отримали фінансування з бюджету. Але завдяки Міністерству цифрової трансформації ми стали частиною міжнародного проєкту щодо створення цифрової інфраструктури. І таким чином реєстр медіа був створений на гроші донорів. Ми отримали цю частину роботи, маємо ввести її в дослідну експлуатацію. Щоб зробити його відкритим для зовнішніх користувачів», — сказав перший заступник голови Нацради Валентин Коваль.

За його словами, інші роботи щодо електронного кабінету перебувають у розробці, також за кошти донорів.

Нагадаємо, 31 березня 2023 року набув чинності Закон України «Про медіа», який Верховна Рада ухвалила 13 грудня 2022 року. Нацрада надала свої роз’яснення щодо цього закону. Щодо реєстрації, то на сьогодні зареєстровано/ліцензовано майже 1800 медіа, з них приблизно 300 друкованих медіа, 120 онлайн-медіа, 10 ОТТ-платформ. Також розпочався процес реєстрації іноземних лінійних медіа (тих, що поза межами ЄС) — тут понад два десятки реєстрантів.

Скриншот відео: Національна рада / ютуб

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2804
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду