Нацрада планує оголосити конкурс на мовлення в державному мультиплексі МХ-7

Нацрада планує оголосити конкурс на мовлення в державному мультиплексі МХ-7

5 Травня 2023
1776
5 Травня 2023
14:35

Нацрада планує оголосити конкурс на мовлення в державному мультиплексі МХ-7

1776
До вересня 2023 року передбачений строк створення державного мультиплексу МХ-7.
Нацрада планує оголосити конкурс на мовлення в державному мультиплексі МХ-7
Нацрада планує оголосити конкурс на мовлення в державному мультиплексі МХ-7

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення планує оголосити конкурс на мовлення у багатоканальній мережі МХ-7 після затвердження нормативно-правових актів відповідно до вимог Закону України «Про медіа». Про це йдеться у відповіді пресслужби регулятора на запит «Детектора медіа».

Нацрада нагадала, що, відповідно до постанови Кабінету міністрів  від 11.08.2021 № 826, передбачено побудову державного мультиплексу до вересня 2023 року.

На запитання щодо доцільності запуску мультиплексу  у пресслужбі зазначили: «Заходи щодо  створення багатоканальної цифрової телемережі МХ-7 здійснюються Концерном РРТ на підставі Указу Президента України від 18.05.2021 № 198/2021, яким введено в дію рішення РНБОУ від 14.05.2021 щодо окремих заходів із забезпечення інформаційної безпеки».

На думку регулятора, розбудова повноцінної державної телекомунікаційної інфраструктури на базі державного оператора дасть можливість покращити покриття цифровим телевізійним мовленням областей України: «Зокрема прикордонних регіонів, забезпечити захист національного телерадіоінформаційного простору, підвищити рівень інформаційної безпеки держави і забезпечити покриття 95% території країни».

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року Національна рада з питань телебачення та радіомовлення мала розглядати питання про державний мультиплекс МХ-7 Концерну РРТ. Однак цього дня розпочався повномасштабний наступ Росії.

У січні 2022 року Концерн РРТ купив обладнання на 288,89 млн грн і почав його монтаж для запуску загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7.

Навесні 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ, яким, зокрема, ввів у дію рішення РНБО про фінансування створення загальнонаціонального мультиплексу МХ-7. Фінансувати проєкт мали завдяки кредитам на 490 млн грн на 5–7 років під державні гарантії. Аргументували потребу в запуску нового мультиплексу безпекою, адже «Зеонбуд» — проєкт приватний, а в умовах війни це ризик.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1776
Читайте також
20.01.2022 12:55
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду