Концерн РРТ закупив обладнання на майже 290 млн гривень

Концерн РРТ закупив обладнання на майже 290 млн гривень

19 Січня 2022
2210
19 Січня 2022
10:15

Концерн РРТ закупив обладнання на майже 290 млн гривень

2210
Серед придбаного – передавачі DVB-T2 та телевізійні антени.
Концерн РРТ закупив обладнання на майже 290 млн гривень
Концерн РРТ закупив обладнання на майже 290 млн гривень

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення купив обладнання на 288,89 млн грн. На ці дані у системі «Прозорро» звернули увагу журналісти проєкту «Наші гроші».

Так, ТОВ «Науково-виробниче об’єднання "Ромсат"» отримає 155,10 млн грн за поставку та налагодження телевізійних передавачів стандарту DVB-T2 із вихідною потужністю 1кВт або більше (виробник Rohde & Schwarz, Німеччина). ТОВ «Терапро» отримає 96,82 млн грн за передавачі із вихідною потужністю менше 1кВт (виробник Vigintos Electronika, Литва).

Крім того, Концерн РРТ замовив у ПП «Радіодім» передавальні телевізійні антени на 36,98 млн грн (дві угоди – на 20,87 та 16,2 млн грн)

Закупівлі провели без аукціону, оскільки Концерн РРТ не вважає себе замовником у розумінні закону «Про публічні закупівлі», адже веде діяльність на комерційній основі.

Як зазначають «Наші гроші», засновниками «НВО "Ромсат"» вказані Наталія Романишин, ПАТ «ЗНВКІФ "Фінансовий стандарт"» і ТОВ «Пропеті Інвест». Фірму «Пропеті Інвест» заведено на кіпрську Colisar Enterprises Limited Юлії Лантвойт та її чоловіка Віктора Мазура, який до 2017 року був членом Нацкомзв’язку. Фонд «Фінансовий стандарт» на 50,7% належить Юлії Лантвойт, а решта акціонерів невідома. У групу компаній родини Мазур входить провайдер «Ланет».

Київською фірмою «Терапро» володіють директор Олексій Летінський, Сергій Пилипчук та Ігор Кравченко з Києва і Сергій Мельниченко та Олександр Сокол із Київської області.

Засновницею і директоркою харківської «Радіодім» є Людмила Стадник. За даними системи YouControl, раніше фірма певний час називалась «Цифрові телерадіомовні технології». Колись засновником був Олексій Кулаков, а до того – Надiя Пiлютiкова.

Раніше журналісти з'ясували, що державні канали «Дом» та UATV купили телевізійну апаратуру за суттєво завищеною ціною.

Ілюстрація: Концерн РРТ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2210
Читайте також
20.01.2022 12:55
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 899
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вадим
825 дн. тому
Чому зробили радіо ретро ФМ онлайн забрали частоти ФМ цієї станції і потрібно щоб по всій Україні було радіо ностальжі русское радио Україна dj fm радіо культура в Тернополі стильне радіо перець ФМ і збільшіть потужність авторадіо радіо п'ятниця радіо шансон і kiss FM в Тернополі
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду