Концерн РРТ почав встановлювати обладнання для запуску MX-7

Концерн РРТ почав встановлювати обладнання для запуску MX-7

24 Січня 2022
2448
24 Січня 2022
09:13

Концерн РРТ почав встановлювати обладнання для запуску MX-7

2448
Для розгортання нового мультиплексу Концерн РРТ закупив обладнання на 290 млн грн.
Концерн РРТ почав встановлювати обладнання для запуску MX-7
Концерн РРТ почав встановлювати обладнання для запуску MX-7

Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення почав монтаж обладнання для запуску загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі MX-7, про що повідомила пресслужба Держспецзв'язку.

Так, встановлення першого передавача державного мультиплекса розпочато на телевізійній вежі у Києві. Передавач має забезпечити доступ до 12 загальнонаціональних каналів для мешканців Києва і Київської області.

«Напередодні було демонтовано старе аналогове обладнання, а зараз на висоті 200 метрів триває встановлення першого передавача цифрового сигналу. У найближчі місяці мережа передавачів буде встановлена в усіх регіонах та дасть можливість покрити сигналом понад 90% території України», – розповів заступник голови Держспецзв’язку Володимир Трофименко.

Раніше повідомлялось, що Концерн РРТ купив обладнання на 288,89 млн грн

У січні 2022-го КРРТ планує звернутися до Нацради щодо оголошення конкурсу на мовлення в мультиплексі МХ-7. 

Нагадаємо, 19 травня 2021 року президент Володимир Зеленський підписав указ, який ввів у дію рішення РНБО про фінансування створення загальнонаціонального мультиплексу МХ-7.

Проєкт профінансують кредитом на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії. У мультиплексі має бути від 10 до 12 каналів. Планувалось, що будівництво мультиплексу завершать до кінця 2021 року.

Концерн РРТ обіцяє на 30–40% нижчі тарифи для каналів у МХ-7 у порівнянні з тарифами компанії «Зеонбуд». Мультиплекс транслюватиме сигнал у метровому діапазоні, тоді як мультиплекси MX-1, MX-2, MX-3 та MX-5 «Зеонбуду» транслюються в дециметровому. Отже, теперішні антени для прийому сигналу МХ-7 не підійдуть. «Зеонбуд» відкрито критикує наміри держави побудувати мультиплекс.

Зокрема, через це медіагрупи не підтримують мультиплекс. «1+1 медіа» після дослідження технічних можливостей МХ-7 заявила, що вважає побудову мультиплексу Концерну РРТ у метровому діапазоні популістським та непродуманим рішенням.

Директор зі стратегії та розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Федір Гречанінов назвав запуск мультиплексу дурницею, на яку виділено немалі бюджетні гроші. 

Кабінет міністрів України підтримав залучення під держгарантії 490 млн гривень на будівництво мультиплексу МХ-7.

Фото: Держспецзв'язку

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2448
Читайте також
20.01.2022 12:55
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
3 896
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду