«Нові телекомунікаційні мережі» хотіли побудувати мультиплекс Концерну РРТ за 250 млн грн

«Нові телекомунікаційні мережі» хотіли побудувати мультиплекс Концерну РРТ за 250 млн грн

23 Червня 2021
3235
23 Червня 2021
17:55

«Нові телекомунікаційні мережі» хотіли побудувати мультиплекс Концерну РРТ за 250 млн грн

3235
Це майже удвічі нижча сума за інвестиції, які планує вкласти у розбудову мультиплексу держава.
«Нові телекомунікаційні мережі» хотіли побудувати мультиплекс Концерну РРТ за 250 млн грн
«Нові телекомунікаційні мережі» хотіли побудувати мультиплекс Концерну РРТ за 250 млн грн

Компанія «Нові телекомунікаційні мережі», яка хотіла побудувати мультиплекс Концерну РРТ, вважає його хорошим бізнес проєктом. Про це в інтерв’ю «Детектор медіа» розказав співвласник компанії Василь Філіпчук.

За його словами, згідно проведеного дослідження проєкт потребував інвестиції до 160 млн гривень, після доопрацювання максимальна сума, у яку міг би обійтися новий мультиплекс, збільшилася до 250 млн гривень, включаючи всі витрати на техніку, монтаж, транспорт і операційну діяльність.

При цьому повернення вкладених коштів планувалось отримати за три роки.

«Ми запропонували свої послуги державному Концерну, який має ліцензію оператора на МХ-7, підписали меморандум, за яким КРРТ залишається «власником» ліцензії та оператором, а ми – власником техніки і провайдером, і подали документи до Нацради. І щойно документи опинились у Нацраді – почалося щось неймовірне. Спочатку у порушення усіх правил документи з Нацради «злили» і опублікували. Потім почалися атаки з боку «Зеонбуду». Потім хтось підключив державні органи. Нацрада нам повідомила, що конкурс на послуги провайдера не оголошувався, а незабаром РНБОУ оголосила, що МХ-7 будуватиме держава», – сказав пан Філіпчук.

Нагадаємо, фінансувати  державний мультиплекс Концерну РРТ планують за рахунок кредитів на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії в рамках забезпечення національної безпеки та оборони.

Василь Філіпчук вважає помилкою будувати МХ-7 державними структурами.

«Завжди все надто довго і дорого. Для чого державі будувати об’єкт, який і так буде під контролем і виконувати рішення державного органу – Нацради? Державні канали і так мають місце у «Зеонбуді» і спокійно можуть його змінити на МХ-7 незалежно від того, хто його будуватиме. Ключова ж проблема не у державних, а у приватних мовників – то дайте їм її вирішити», – сказав він.

Нагадаємо, 1 березня 2020 заявку до Нацради на отримання ліцензії провайдера програмної послуги подала компанія – ТОВ «Нові телекомунікаційні мережі». У цій заявці зазначена технологія DVB-T2 (MPEG-4), кількість каналів – 10, чисельність населення – 42 мільйони. Компанія мала договір з Концерном РРТ, де згадується, що йдеться саме про МХ–7». Його предметом є надання концерном послуг із обслуговування обладнання компанії «що входить до складу багатоканальної телемережі МХ-7 та розташоване на об’єктах Виконавця». Серед цих послуг технічне обслуговування антен GPS, станції супутникового прийому, цифрових передавачів, передавальної антени тощо.

Однак після цього, 19 травня, президент Володимир  Зеленський підписав указ, який зокрема, вводить у дію рішення РНБО про фінансування створення загальнонаціонального мультиплексу МХ–7. Фінансувати проєкт будуть за рахунок кредитів на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії в рамках забезпечення національної безпеки та оборони. Гроші підуть на побудову мультиплексу від 10 до 12 каналів. Планується, що побудову мультиплексу завершать до кінця 2021 року.

Фото: пресслужба «Апостроф TV»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3235
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду