Нацрада повернула заяву компанії, яка хотіла побудувати мультиплекс Концерну РРТ

Нацрада повернула заяву компанії, яка хотіла побудувати мультиплекс Концерну РРТ

10 Лютого 2022
3177
10 Лютого 2022
12:00

Нацрада повернула заяву компанії, яка хотіла побудувати мультиплекс Концерну РРТ

3177
Співвласник компанії «Нові телекомунікаційні мережі» Василь Філіпчук не знає, чи буде оскаржувати відмову регулятора.
Нацрада повернула заяву компанії, яка хотіла побудувати мультиплекс Концерну РРТ
Нацрада повернула заяву компанії, яка хотіла побудувати мультиплекс Концерну РРТ

Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення повернула заяву ТОВ «Нові телекомунікаційні мережі», яка минулого року подавала заявку на отримання ліцензії провайдера програмної послуги (МХ-7). Таке рішення регулятор прийняв на засіданні 10 лютого.

ТОВ «Нові телекомунікаційні мережі» звернулось зі заявою на отримання ліцензії за технологією DVB-T2 (MPEG-4). Компанія мала договір з Концерном РРТ щодо МХ-7.

Однак оскільки оператором  мультиплексу МХ-7 є Концерн РРТ, тому члени Нацради вважають, що правові підстави визначати іншого провайдера відсутні. Тому регулятор вирішив повернути заяву компанії.

У коментарі «Детектору медіа» співвласник компанії «Нові телекомунікаційні мережі» Василь Філіпчук зазначив, що заявку до Нацради компанія подала ще на початку 2021 року. Однак у березні 2021 року регулятор відмовив у задоволенні заявки.

«Ми отримали лист Нацради, де було повідомлено, що не можуть задовольнити наше прохання, оскільки конкурс на МХ-7 ще не оголошений. Наскільки я розумію, зараз Нацрада просто перепідтвердила відмову  офіційно на засіданні, хоч будь-якого конкурсу на побудову МХ-7 так і не було оголошено», – каже Філіпчук.

Василь Філіпчук не знає, чи буде оскаржувати відмову регулятора, бо це є «боротьбою з вітряками».

«Якби був оголошений офіційний конкурс на провайдера, ми б брали в ньому участь. І якщо би була чесна конкуренція, ми абсолютно без сумніву виграли би», – сказав він.

Також він додав, що хотів би брати участь у конкурсі на місця в МХ-7, однак сумніви в нього викликають дії регулятора: «Якщо рішення прийматимуться, як на попередніх конкурсах, то сенсу подаватись немає, переможці вже визначені наперед і незалежним телеканалам шансів залишають дуже мало».

Нагадаємо, 1 березня 2020 заявку до Нацради на отримання ліцензії провайдера програмної послуги подала компанія – ТОВ «Нові телекомунікаційні мережі». У цій заявці зазначена технологія DVB-T2 (MPEG-4), кількість каналів – 10, чисельність населення – 42 мільйони. Компанія мала договір з Концерном РРТ, де згадується, що йдеться саме про МХ–7. Його предметом є надання концерном послуг із обслуговування обладнання компанії «що входить до складу багатоканальної телемережі МХ-7 та розташоване на об’єктах Виконавця». Серед цих послуг – технічне обслуговування антен GPS, станції супутникового прийому, цифрових передавачів, передавальної антени тощо.

Однак після цього, 19 травня, президент Володимир  Зеленський підписав указ, який зокрема, вводить у дію рішення РНБО про фінансування створення загальнонаціонального мультиплексу МХ–7. Фінансувати проєкт будуть за рахунок кредитів на 490 млн грн на 5-7 років під державні гарантії в рамках забезпечення національної безпеки та оборони. Гроші підуть на побудову мультиплексу від 10 до 12 каналів. Планується, що побудову мультиплексу завершать до кінця 2021 року.

Ілюстративне фото: Steve Voght/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3177
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду