Продакшн «Кінокіт», який буде виробляти контент для каналу «Рада», змінив власників

Продакшн «Кінокіт», який буде виробляти контент для каналу «Рада», змінив власників

16 Грудня 2021
7466
16 Грудня 2021
18:53

Продакшн «Кінокіт», який буде виробляти контент для каналу «Рада», змінив власників

7466
Саме ця компанія, за даними джерел «Детектора медіа», виробила проморолик оновленого каналу.
Продакшн «Кінокіт», який буде виробляти контент для каналу «Рада», змінив власників
Продакшн «Кінокіт», який буде виробляти контент для каналу «Рада», змінив власників

Згідно з даними «Прозорро», державне підприємство «Парламентський канал Рада» лише в листопаді 2021 року оголосило закупівлі на понад 45 мільйонів гривень (при цьому бюджет каналу на 2021 рік  — 56,6 мільйони). З них 5,4 мільйони — оплата за поширення сигналу каналу в цифровому форматі з ТОВ «Зеонбуд». Інші бюджетні кошти підуть на закупівлю обладнання, а також майже 16 мільйонів – на розробку концепції мовлення, декорацій та виробництво програм для оновленого каналу.

Найбільшу суму — 9,2 мільйони — отримає компанія ТОВ «Кінокіт» на розроблення творчої концепції та створення циклічних інформаційних, аналітичних телевізійних програм та токшоу. Ще 5,9 мільйонів отримає ФОП Дар’я Літвінова — також на розробку концепції, створення та встановлення декорацій. Обидві закупівлі відбулися не на тендері, а за переговорною процедурою, тобто у них не було конкурентів. За законом це можливо, якщо закупівля відбувається після проведення мистецького конкурсу, і такий конкурс, як вказано в обґрунтуванні закупівель, проводився. Але які були умови цього конкурсу, чи брали в ньому участь інші компанії та підприємці, невідомо.

ФОП Дар’я Літвінова зареєструвала в березні 2021 року. В мережі єдина згадка про роботу Літвінової — вона надавала футболки з логотипом учасникам Фестивалю народних художніх промислів «Український бренд» на суму майже 50 тисяч гривень. Літвінова не відповіла на запитання «Детектора медіа», посилаючись на зайнятись.  

Інший переможець, ТОВ «Кінокіт», раніше брав участь у створенні фільмів, які підтримувало Держкіно, а також надавав послуги оренди професійного обладнання та технічні сервіси для телевізійного та кіновиробництва, зокрема, постпродакшну, адміністрування персоналу та інше. Компанія була заснована в 2017 році і належала Григорію Зінченку та низці інших засновників. Але в грудні цього року, вже після того, як стала переможцем в конкурсі на виробництво програм для каналу «Рада», компанія змінила власника та директора. 9 грудня кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Кінокіт» стала Юлія Дроздова, а директором – Сергій Самойленко. Обидва не відповіли на запитання «Детектора медіа», посилаючись на зайнятість. 

«Кінокіт» також змінив юридичну адресу. Крім цього, 16 грудня вдень перестав відкриватися сайт компанії (зберігся в архіві гугла). Як стверджують джерела «Детектора медіа», зараз офіс продакшну знаходиться в бізнес-центрі на бульварі Вацлава Гавела. Директор телеканалу Вадим Перенчук у коментарі «Детектору медіа» сказав, що компанією, яка буде виробляти контент для каналу «Рада» на аутосорсі, є ТОВ«Кінокіт».

Раніше ЗМІ повідомляли, що керують продакшном Наталія Яструбенко та Олексій Семенов. Семенов в коментарі «Радіо Свобода» підтвердив причетність до продакшна, який співпрацює з каналом «Рада», але назвав себе консультантом. Джерела «Детектора медіа» також підтвердили, що Наталя Яструбенко дійсно працює в продакшні. Сама Яструбенко не відповіла на запитання «Детектора медіа», посилаючись на зайнятість.

Також джерела стверджують, що проморолик оновленого каналу, від якого відхрестився канал, був «робочим матеріалом», який не затверджувало керівництво «Ради», і його також знімала компанія «Кінокіт». Політтехнолог Володимир Петров, який фігурує в проморолику, відмовився від коментарів, посилаючись на власне негативне ставлення до керівництва «Детектора медіа».

Нагадаємо, 15 грудня 2021 року канал «Рада» оновив формат мовлення, перетворившись з парламентського мовника на інформаційний. 

За неофіційною інформацією, продакшн оновленого мовника курує заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. Також неофіційно було відомо, що Олексій Семенов став креативним директором мовника, а Наталія Яструбенко – шефредакторкою.

На оновленому каналі з'явилися нові ведучі. Крім політтехнолога Володимира Петрова та журналіста і блогера Сергія Іванова, які ведуть тут власні проєкти, до «Ради» прийшли колишні працівники «каналів Медведчука».

Бюджет-2022 передбачає виділення на потреби телеканалу «Рада» 378 мільйонів гривень, що є суттєвим збільшенням фінансування мовника. Також Кабмін надав каналу додаткові 17 мільйонів гривень фінансування на 2021-й. 

ДМ докладно описав зміни в ефірі парламентського каналу, реакцію політиків та можливі причини цих подій. 

Детальніше про фінансування державних мовників читайте у матеріалі «Детектора медіа» «"Дом" із Пальчевським і "Рада" із Семеновим. Скільки грошей і на що отримали з бюджету державні медіа».

Фото: фейсбук-сторінка каналу «Рада»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7466
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду