Геращенко обурилася, що канал «Рада» оновлює Олексій Семенов. Шуфрич нагадав, що він запускав Прямий

Геращенко обурилася, що канал «Рада» оновлює Олексій Семенов. Шуфрич нагадав, що він запускав Прямий

15 Грудня 2021
7576
15 Грудня 2021
14:24

Геращенко обурилася, що канал «Рада» оновлює Олексій Семенов. Шуфрич нагадав, що він запускав Прямий

7576
Депутатка вимагає показати у парламенті проморолик каналу «Рада», який ображає опозицію.
Геращенко обурилася, що канал «Рада» оновлює Олексій Семенов. Шуфрич нагадав, що він запускав Прямий
Геращенко обурилася, що канал «Рада» оновлює Олексій Семенов. Шуфрич нагадав, що він запускав Прямий

Співголова парламентської фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко під час виступу у Верховній Раді звинуватила владу в тому, що над оновленням державного каналу «Рада» працює та сама людина, яка створювала так звані «канали Медведчука».

«Чи знаєте ви, що сьогодні на каналі "Рада" працює людина, яка ставила канал Медведчука?» – сказала Ірина Геращенко за трибуною. Після цього її виступ обірвався. Згодом, під час другого виступу, Геращенко заявила, що її вимкнули навмисно, аби не дати договорити. 

Хоча прізвище не озвучувалось, вочевидь народна депутатка мала на увазі медіаменеджера Олексія Семенова. Він як генеральний продюсер працював над запуском / перезапуском інформаційних телеканалів «112 Україна» (2013-2014 роки) і NewsOne (2015-2017 роки). 

Водночас варто зазначити, що у 2017 році Семенов очолив телеканал Tonis, який переформатував на інформаційний Прямий канал. На Прямому медіаменеджер працював до середини 2019 року. Фактичним власником Прямого був народний депутат від «Європейської солідарності», п'ятий президент Петро Порошенко, хоча офіційно придбав канал лише в 2021-му. Пізніше, через ухвалений так званий «закон про олігархів», Порошенко продав 100% корпоративних прав Прямого та 5 каналу новоствореному медіахолдингу «Вільні медіа». Співвласниками ТОВ «Вільні медіа» є Ірина Геращенко, Лариса Губіна, Світлана Глуховська, Володимир Мжельський, Дмитро Жданов, Володимир Ар’єв, Святослав Цеголко, Ірина Фріз, Яна Конотоп та Вікторія Сюмар.

Про причетність Олексія Семенова (не називаючи його імені) до запуску Прямого нагадав народний депутат від «ОПЗЖ» та голова комітету ВР з питань свободи слова Нестор Шуфрич, пообіцявши також стежити за збалансованістю роботи телеканалу. 

Під час виступу у Верховній Раді Ірина Геращенко також висловила вимогу до голови парламенту, щоб опозиції надали можливість продемонструвати у сесійній залі проморолик каналу «Рада», який з'явився у мережі напередодні.

На думку народної депутатки, відео створив «за невідомо які кошти невідомо хто» і воно нібито принижує опозицію.

Нагадаємо, 15 грудня 2021-го державний парламентський канал «Рада» оновив свій формат. Наразі він працює в форматі телемарафону зі включеннями для коментарів та гостями прямоефірних студій. Також щогодини виходить випуск новин. На каналі зазначають, що це тестове мовлення, а повноцінне розпочнеться 18 січня 2022-го.

На оновленому каналі з'явилися нові ведучі. Крім політтехнолога Володимира Петрова та журналіста і блогера Сергія Іванова, які вестимуть тут власні проєкти, до «Ради» прийшли колишні працівники «каналів Медведчука».

Детальніше про фінансування державних мовників читайте у матеріалі «Детектора медіа» «"Дом" із Пальчевським і "Рада" із Семеновим. Скільки грошей і на що отримали з бюджету державні медіа».

Фото: скріншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7576
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олівець
834 дн. тому
Цей Семёнов раніше гарненький шмат урвав, коли на державній НТКУ царював. Тупий Ілащук йому все дозволяв. Семёнов прийшов туди з дірою в кишені і голими п'ятами, а поїхав на Ягуарі..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду