Політтехнолог Петров не повинен бути ведучим на каналі «Рада» – результати наради

Політтехнолог Петров не повинен бути ведучим на каналі «Рада» – результати наради

17 Грудня 2021
5187
17 Грудня 2021
11:48

Політтехнолог Петров не повинен бути ведучим на каналі «Рада» – результати наради

5187
Учасники наради дійшли згоди, що політтехнолога Володимира Петрова не повинно бути в ефірі парламентського телеканалу.
Політтехнолог Петров не повинен бути ведучим на каналі «Рада» – результати наради
Політтехнолог Петров не повинен бути ведучим на каналі «Рада» – результати наради

У п'ятницю, 17 грудня, у Верховній Раді на вимогу віцеспікерки парламенту Олени Кондратюк відбулася нарада, на якій обговорили ситуацію з каналом «Рада». Цю інформацію «Детектору медіа» підтвердили джерела у парламенті. 

На зустрічі були присутні голова парламенту Руслан Стефанчук, перший віцеспікер Олександр Корнієнко, віцеспікерка Олена Кондратюк, представники фракцій Ірина Геращенко («Європейська солідарність»), Ярослав Железняк («Голос»), Давид Арахамія, Андрій Мотовиловець, Данило Гетманцев («Слуга народу»), голови профільних комітетів Микита Потураєв і Нестор Шуфрич. Також представник Рахункової палати, директор каналу «Рада» Вадим Перенчук.

Учасники наради дійшли згоди, що політтехнолога Володимира Петрова не повинно бути в ефірі парламентського телеканалу. Це питання ще розгляне сьогодні редакційна рада каналу і винесе відповідне рішення.  

За інформацією джерел «Детектора медіа», обурення викликала критика Володимира Петрова на адресу колишньої канцлерки Німеччини Ангели Меркель 15 грудня, до якої він перейшов після сюжету про татуювання свиней. Також 16 грудня у своїй програмі Петров озвучував компромат на телеведучого Дмитра Гордона.

Крім того, необхідно найближчим часом внести зміни до статуту ДП «Рада» та до постанови про висвітлення роботи парламенту. За словами деяких учасників, ці зміни мали бути внесені до перезапуску каналу.

Ще одна зустріч відбудеться наступного тижня, на ній мають презентувати концепцію оновленої «Ради».

15 грудня 2021 року державний парламентський канал «Рада» оновив свій формат. Наразі він працює в форматі телемарафону зі включеннями для коментарів та гостями прямоефірних студій. Також щогодини виходить випуск новин. На каналі зазначають, що це тестове мовлення, а повноцінне має розпочатись 18 січня 2022 року.

В оновленні «Ради» бере участь медіаменеджер та продюсер Олексій Семенов. За його словами, він виконує роль «консультанта».

У проморолику у ролі нових ведучих «Ради» були представлені політтехнолог Володимир Петров, блогер Сергій Іванов та низка колишніх працівників українських телеканалів.

Пізніше телеканал «Рада» заявив, що не має жодного стосунку до промовідео з новими ведучими, які з 15 грудня розпочали роботу в етері оновленого мовника.

Нагадаємо, що Володимир Петров – український політтехнолог, медійний консультант, засновник продакшну «Люмпени», власник і телеведучий каналу «Ісландія».

У 2000-х він став відомим інтернет-спільноті як керівник інтернет-кампанії політика Арсенія Яценюка та адміністратор його блогу. Зокрема резонанс отримала історія про те, як під логіном кандидата в президенти Петров лишив коментар «И вообщем подхожу я к твоей маме и с*у ей в рот»

У 2007 році Петров керував телеканалом КРТ, що належав регіоналу Геннадію Васильєву. 

Також, за твердженням народного депутата Сергія Терьохіна, саме через блог Петрова відбулося вкидання в медіа інформації про педофілічний скандал в «Артеку».

У 2009 році Петров також організував так зване об’єднання «Журналісти проти депутатів», за допомогою якого поширював компромат на політиків. Також Петров був автором порнографічної карикатури на Яценюка і Юлію Тимошенко, через яку відкликали тираж журналу «Фокус».

У 2010 році Володимир Петров протестував проти журналістського руху «Стоп цензурі!», а в 2013-му був фігурантом провокації з БТР із зображенням моркви на мітингу опозиції. Під час цього мітингу Вадим Тітушко напав на Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя

У 2018 році Петров був підозрюваним у справі Tinder-скандалу за участі заступника Департаменту захисту економіки Національної поліції України Олександра Варченка та студентки Наталії Бурейко. Петрову висунули підозру за ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ст. 162 (порушення недоторканності житла), ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) і ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

У 2019 році Володимир Петров висував свою кандидатуру на президентських та парламентських виборах.

Фото: Iryna Gerashchenko/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5187
Читайте також
31.01.2022 11:12
Ярослав Зубченко
«Детектор медіа»
6 581
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Petrov
768 дн. тому
Шо ви, чмошники? Вийшло?)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду