Тимошенко: Канал «Рада» повернеться до старого формату мовлення

Тимошенко: Канал «Рада» повернеться до старого формату мовлення

16 Грудня 2021
2119
16 Грудня 2021
12:37

Тимошенко: Канал «Рада» повернеться до старого формату мовлення

2119
Юлія Тимошенко: На погоджувальній раді лідери фракцій ухвалили рішення повернутися до старого формату трансляцій.
Тимошенко: Канал «Рада» повернеться до старого формату мовлення
Тимошенко: Канал «Рада» повернеться до старого формату мовлення

Нардеп «Батьківщини» Юлія Тимошенко заявила, що керівники фракцій та спікер парламенту домовилися повернути старий формат мовлення телеканалу «Рада».

Про це Тимошенко сказала журналістам у кулуарах Верховної Ради в четвер, 16 грудня.

«Канал "Рада" – це канал, який мусить виконувати єдину функцію – в прямому ефірі доносити трансляції засідання Верховної Ради, засідання комітетів, брифінги депутатів і голів фракцій. Це функція каналу "Рада". Тому зараз на погоджувальній раді, де були лідери фракцій, прийнято рішення повернутися до того формату трансляцій, який насправді давав можливість висловитися всім фракціям, всім депутатам, і повернутися до спеціального формату роботи тільки з прямими трансляціями», – цитує Тимошенко LB.ua.

Оновлення: очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що «Рада» повернеться до виконання чинної постанови про висвітлення діяльності парламенту, адже в етері мовника були зафіксовані її порушення. Однак наразі не передбачається повернення до старого формату мовлення «Ради». 

15 грудня 2021-го державний парламентський канал «Рада» оновив свій формат. Наразі він працює в форматі телемарафону зі включеннями для коментарів та гостями прямоефірних студій. Також щогодини виходить випуск новин. На каналі зазначають, що це тестове мовлення, а повноцінно воно розпочнеться 18 січня 2022-го.

У проморолику у ролі нових ведучих «Ради» були представлені політтехнолог Володимир Петров, блогер Сергій Іванов та низка колишніх працівників українських телеканалів.

Пізніше телеканал «Рада» заявив, що не має жодного стосунку до промовідео з новими ведучими, які з 15 грудня розпочали роботу в етері оновленого мовника.

Бюджет-2022 передбачає виділення на потреби телеканалу «Рада» 378 мільйонів гривень, що є суттєвим збільшенням фінансування мовника. Також Кабмін на цьому тижні має надати каналу додаткові 15 млн грн фінансування.

За неофіційною інформацією, куруватиме продакшн оновленого мовника заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко. За даними ЗМІ, креативним директором мовника стане Олексій Семенов, а шеф-редакторкою – Наталія Яструбенко.

Детальніше про фінансування державних мовників читайте у матеріалі «Детектора медіа» «"Дом" із Пальчевським і "Рада" із Семеновим. Скільки грошей і на що отримали з бюджету державні медіа».

Фото: «Батьківщина»/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2119
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Григір
859 дн. тому
Семьонов з Бенкендорфом облизував в усі місця янека, тепер буде зе?)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду