«Студія 1+1» позиватиметься проти каналу «Україна» через звинувачення в плагіаті

«Студія 1+1» позиватиметься проти каналу «Україна» через звинувачення в плагіаті

8 Жовтня 2020
4107
8 Жовтня 2020
14:30

«Студія 1+1» позиватиметься проти каналу «Україна» через звинувачення в плагіаті

4107
Позов до суду вирішили подати через можливий негативний вплив цих заяв на взаємини групи із партнерами в Україні та світі.
«Студія 1+1» позиватиметься проти каналу «Україна» через звинувачення в плагіаті
«Студія 1+1» позиватиметься проти каналу «Україна» через звинувачення в плагіаті

Телерадіокомпанія «Студія 1+1» 8 жовтня повідомила, що подасть до суду позов про захист честі та ділової репутації проти ТРК «Україна», яка звинуватила канал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад».

«Прямі звинувачення у плагіаті та інші безапеляційні та категоричні обвинувачення, що не підтверджені рішенням суду, кидають тінь на репутацію каналу "1+1" та "1+1 медіа", що вибудовувалася роками», – сказали в «1+1 медіа».

Медіагрупа назвала закиди про піратську поведінку «образливими та необґрунтованими». Позов до суду вирішили подати через можливий негативний вплив цих заяв на взаємини групи із партнерами в Україні та світі.

«Нам досі незрозуміло, чому і за що нас намагаються змусити виправдовуватися. Як і будь-який інший канал в Україні, ми скористалися своїм правом придбати та адаптувати формат, в якому вбачаємо великий потенціал. Конкретно формат всесвітньо відомого шоу Mysteries In The Spotlight, помножений на креативність, професійність і власні унікальні рішення команди Big Entertaintment Shows, був зі старту приречений на успіх. І ми були готові до того, що надзвичайний старт та високі рейтинги першого випуску «Маскарад» на «1+1» не лишать нікого байдужими. Тож нам прикро, що колеги по ринку не вважають за потрібне добирати слів у своїй реакції на здобутки конкурентів. Ми вважаємо це абсолютно неприпустимим і будемо захищати ділову репутацію і честь каналу і групи у суді», – сказав генеральний директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук.

Нагадаємо, 6 жовтня телеканал «Україна» звинуватив телеканал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад» і заявив про намір подавати до суду. Канал «1+1» наполягає, що створив шоу за іншим форматом – Mysteries in the Spotlight.

Компанія Fremantle, яка є дистриб’ютором формату The Masked Singer, вважає, що шоу «Маскарад», яке зробив канал «1+1», набагато ближче до формату The Masked Singer, ніж до формату Mysteries in the Spotlight. Fremantle звернеться до Міжнародної організації з визнання та захисту форматів FRAPA за оцінкою дій каналу «1+1».

За купівлю в компанії Fremantle прав на адаптацію The Masked Singer змагалися три українські телеканали: «Україна», «1+1» і СТБ. Перший запропонував найвигіднішу для правовласника пропозицію й у квітні 2020 року придбав права на адаптацію. «Україна» планує виробляти проєкт під назвою «Маска».

Канал «1+1», коли Fremantle віддала перевагу його конкурентам, придбав досить схожий румунський формат Mysteries in the Spotlight у компанії Antena TV Group. Українська версія шоу має назву «Маскарад», вона стартувала в ефірі 6 жовтня.

Ще до того, як «Плюси» оголосили про своє шоу та його формат, Тоні Стерн, виконавчий віцепрезидент із комерційних і бізнес-питань компанії Fremantle, надіслав телеканалу «1+1» звернення, де застеріг від можливої підробки формату. «1+1» відповів, що готує шоу за іншим форматом.

Крім того, 7 жовтня група «1+1 медіа» звинуватила телеканал «Україна» в ігноруванні українське законодавство та в псуванні іміджу держави через трансляцію російського серіалу «Жінки в коханні». «Україна» 8 жовтня відповіла, що має чинне прокатне посвідчення на цей серіал, тому його трансляція не порушує українського законодавство. Канал «Україна» також звинуватив «1+1 медіа» у маніпуляціях та лицемірстві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4107
Читайте також
15.12.2020 13:59
«Детектор медіа»
2 857
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Helga
1288 дн. тому
У цій ситуації Плюси ведуть себе як базарна баба, себто - як і їх власник, що й не дивно. І про які "західні стандарти" роботи й співпраці тут може йти мова?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду