detector.media
08.10.2020 14:30
«Студія 1+1» позиватиметься проти каналу «Україна» через звинувачення в плагіаті
«Студія 1+1» позиватиметься проти каналу «Україна» через звинувачення в плагіаті
Позов до суду вирішили подати через можливий негативний вплив цих заяв на взаємини групи із партнерами в Україні та світі.

Телерадіокомпанія «Студія 1+1» 8 жовтня повідомила, що подасть до суду позов про захист честі та ділової репутації проти ТРК «Україна», яка звинуватила канал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад».

«Прямі звинувачення у плагіаті та інші безапеляційні та категоричні обвинувачення, що не підтверджені рішенням суду, кидають тінь на репутацію каналу "1+1" та "1+1 медіа", що вибудовувалася роками», – сказали в «1+1 медіа».

Медіагрупа назвала закиди про піратську поведінку «образливими та необґрунтованими». Позов до суду вирішили подати через можливий негативний вплив цих заяв на взаємини групи із партнерами в Україні та світі.

«Нам досі незрозуміло, чому і за що нас намагаються змусити виправдовуватися. Як і будь-який інший канал в Україні, ми скористалися своїм правом придбати та адаптувати формат, в якому вбачаємо великий потенціал. Конкретно формат всесвітньо відомого шоу Mysteries In The Spotlight, помножений на креативність, професійність і власні унікальні рішення команди Big Entertaintment Shows, був зі старту приречений на успіх. І ми були готові до того, що надзвичайний старт та високі рейтинги першого випуску «Маскарад» на «1+1» не лишать нікого байдужими. Тож нам прикро, що колеги по ринку не вважають за потрібне добирати слів у своїй реакції на здобутки конкурентів. Ми вважаємо це абсолютно неприпустимим і будемо захищати ділову репутацію і честь каналу і групи у суді», – сказав генеральний директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук.

Нагадаємо, 6 жовтня телеканал «Україна» звинуватив телеканал «1+1» у підробці формату The Masked Singer у програмі «Маскарад» і заявив про намір подавати до суду. Канал «1+1» наполягає, що створив шоу за іншим форматом – Mysteries in the Spotlight.

Компанія Fremantle, яка є дистриб’ютором формату The Masked Singer, вважає, що шоу «Маскарад», яке зробив канал «1+1», набагато ближче до формату The Masked Singer, ніж до формату Mysteries in the Spotlight. Fremantle звернеться до Міжнародної організації з визнання та захисту форматів FRAPA за оцінкою дій каналу «1+1».

За купівлю в компанії Fremantle прав на адаптацію The Masked Singer змагалися три українські телеканали: «Україна», «1+1» і СТБ. Перший запропонував найвигіднішу для правовласника пропозицію й у квітні 2020 року придбав права на адаптацію. «Україна» планує виробляти проєкт під назвою «Маска».

Канал «1+1», коли Fremantle віддала перевагу його конкурентам, придбав досить схожий румунський формат Mysteries in the Spotlight у компанії Antena TV Group. Українська версія шоу має назву «Маскарад», вона стартувала в ефірі 6 жовтня.

Ще до того, як «Плюси» оголосили про своє шоу та його формат, Тоні Стерн, виконавчий віцепрезидент із комерційних і бізнес-питань компанії Fremantle, надіслав телеканалу «1+1» звернення, де застеріг від можливої підробки формату. «1+1» відповів, що готує шоу за іншим форматом.

Крім того, 7 жовтня група «1+1 медіа» звинуватила телеканал «Україна» в ігноруванні українське законодавство та в псуванні іміджу держави через трансляцію російського серіалу «Жінки в коханні». «Україна» 8 жовтня відповіла, що має чинне прокатне посвідчення на цей серіал, тому його трансляція не порушує українського законодавство. Канал «Україна» також звинуватив «1+1 медіа» у маніпуляціях та лицемірстві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY