Заступник Авакова закликав Раду посилити відповідальність за злочини щодо авторського права

Заступник Авакова закликав Раду посилити відповідальність за злочини щодо авторського права

23 Квітня 2021
2349
23 Квітня 2021
13:24

Заступник Авакова закликав Раду посилити відповідальність за злочини щодо авторського права

2349
Геращенко звернув увагу, що зловмисники уникають відповідальності за злочини проти інтелектуальної власності через недосконалість законодавства.
Заступник Авакова закликав Раду посилити відповідальність за злочини щодо авторського права
Заступник Авакова закликав Раду посилити відповідальність за злочини щодо авторського права

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко закликав народних депутатів збільшити кримінальну відповідальність за злочини і сфері інтелектуальної власності. Про це він сказав під час форуму «Антиконтрафакт – виклики і розумні рішення».

Геращенко звернув увагу, що зловмисникам часто вдається уникати відповідальності за злочини проти інтелектуальної власності через недосконалість законодавства.

«Той, хто краде гроші чи товари, отримує реальний строк. А той, хто краде авторські права чи підробляє товари – штрафи чи умовне покарання. Саме тому, я закликаю народних депутатів, збільшити кримінальну відповідальність за злочини у сфері інтелектуальної власності», – заявив він.

Крім того, заступник міністра внутрішніх справ сказав, що необхідно посилити рівень взаємодії правоохоронців та правовласників, щоб ефективніше розслідувати злочини, пов'язані із контрафактною діяльністю.

Нагадаємо, Всесвітня організація інтелектуальної власності (WIPO) запустила новий онлайн-сервіс WIPO PROOF, який має допомогти захистити цифровий контент від крадіжки.

Фото: МВС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2349
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
1098 дн. тому
Шановні фахівці маю бажання встановити на покрівлі будинку колективну супутникову та колективну ефірну антену з подальшим створенням цифрових радіорелейних ліній (мережі) від будинка до будинку для доставки телевізійних та радіо програм на домашні приймачі. Мешканці згодні. Питання: 1) Чи потрібна мені отримувати статус - організація мовлення ? 2) Чи потрібно мені отримувати дозвіл або щось інше у Національній ради України з питань телебачення і радіомовлення на створення радіорелейних ліній від будинка до будинку для доставки телевізійних та радіо програм на домашні приймачі? Дозволи на будівництво радіорелейної лінії (мережі) у будинках від власників будинків в наявності. 3) Чи потрібно мені отримувати невиключне право (ліцензії) на публічне сповіщення творів (телевізійних фільмів) від телерадіокомпаній. 4) Чи не порушую Закон України «Про авторське право і суміжні права» якщо встановити на покрівлі будинку колективну супутникову та колективну ефірну антену з подальшим створенням цифрових радіорелейних ліній (мережі) від будинка до будинку для доставки телевізійних та радіо програм на домашні приймачі. Передбачається, що мешканці будуть сплачувати тільки за технічне обслуговування радіорелейної мережі з доставки телевізійних та радіо програм на домашні приймачі.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду