«Тріолан» припускає, що ТВі вимкнув себе сам для піару

5 Вересня 2012
5768
5 Вересня 2012
20:00

«Тріолан» припускає, що ТВі вимкнув себе сам для піару

5768
Представники «Тріолану» зібрали прес-конференцію, проігнорувавши засідання парламентського комітету з приводу вимкнення ТВі
«Тріолан» припускає, що ТВі вимкнув себе сам для піару

Відключення телеканалу ТВi відбулося з технічних причин і могло бути спровоковане самим телеканалом. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив президент ТМ «Тріолан» Роман Сальников, передає УНІАН.

 

«20 липня 2012 року в мережі компаній "Тріолан" у 10 містах України був відключений сигнал телеканалу ТВi. Телеканал був відключений фізично інженерами, які працювали на станції нашої компанії. Відбулося втручання у нашу мережу чужих технічно грамотних людей, які змогли підкупити наших співробітників, і увійти до нас у мережу», - сказав він.

 

Роман Сальников висловив думку, що «тут замішана політична складова» (гендиректор ТВі Микола Княжицький балотується до Верховної Ради під №11 у списку об'єднаної опозиції). «Цей телеканал міг бути відключений безпосередньо представниками або телеканалу, або опозиційних структур. Найімовірніше, це була диверсія у переддень виборів», - сказав він.

 

Фахівці провайдера наразі з'ясовують технічні причини відключення каналу без участі фахівців ТВi, які відповідають за вихід сигналу. «Якщо виявиться, що проблема у вхідному сигналі, ми відразу звернемося до представників ТВi, щоб з ними вирішити питання з доставки сигналу для включення телеканалу», - сказав Роман Сальников.

 

За словами пана Сальникова, відключення телеканалу ТВi не вплинуло на роботу кабельних операторів, які працюють під маркою «Тріолан», і не викликало невдоволення їхньої аудиторії. «Жодних проблем не виникло через відключення каналу. Зі 100% дзвінків абонентів до нас лише 0,01% були пов'язані з відключенням телеканалу ТВi. І, найвірогідніше, що це були самі співробітники телеканалу», - сказав він. За даними Романа Сальникова, послугами провайдерів кабельного телебачення під маркою «Тріолан» користуються понад 300 тис. абонентів в 11 містах України.

 

Роман Сальников заявив, що рейтинг телеканалу ТВi «був достатньо низьким». «У нас проводяться власні підрахунки. Вони показали, що на сьогодні рейтинг ТВi у мережі компаній "Тріолан" у містах, де є мовлення ТВi, достатньо низький, і він входить в останню двадцятку із 75 каналів, які розміщуються в аналоговій мережі разом з телеканалом "Погода"», - заявив президент «Тріолану».

 

Роман Сальников додав, що ТВi не входить в універсальну програмну послугу (УПП) і не є обов'язковим до включення, тому, у зв'язку з розширенням переліку обов'язкових для трансляції в аналоговій мережі каналів, «Тріолан» розглядав можливість відключення ТВi. «Він не входить до числа обов'язкових до трансляції державних каналів. Оскільки канал є достатньо нерейтинговим, я думаю, це буде один із каналів, які ми будемо замінювати. Навіть якщо він буде включений, найближчим часом він буде замінений тими телеканалами, які були запропоновані нам як телеканали, які повинні входити в УПП», - сказав він.

 

За словами президента асоціації «Укртелемережа» Віктора Скрипника, проблема з трансляцією каналу ТВi не носить загальнонаціонального характеру. «У Донецьку в деяких мережах прибрали ТВi з аналога і поставили в цифровий формат. Кожен, хто має приймач, може його дивитися. Більше глобальних проблем не було», - сказав він.

 

Тим часом генеральний директор ТВі Микола Княжицький повідомив, що на сьогодні близько 70 провайдерів кабельного телебачення у різних регіонах України відключили ТВі зі своїх мереж. Таку інформацію він оприлюднив на засіданні парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, яке представники «Тріолану» проігнорували.

 

«Є інформація, що це робиться за прямої вказівки членів Нацради (з питань телебачення і радіомовлення), а також голови Нацради Володимира Манжосова», - заявив Микола Княжицький. На його переконання, таким чином влада намагається знищити ТВі. Адже рейтинги каналу впали втричі, і це загрожує невиконанням обов'язків перед рекламодавцями.

 

Члени Національної ради засідання комітету теж проігнорували. Напередодні голова Нацради Володимир Манжосов заявив, що Нацрада не має стосунку до того, що відбувається з ТВі, і пообіцяв провести моніторинг провайдерів на предмет відключення телеканалу ТВі.

 

Голова парламентського комітету Юрій Стець порівняв ситуацію, що склалася зараз із ТВі, з тим, що відбувалося з 5-м каналом у 2004 році.

 

Нагадаємо, 20 липня канал ТВі несподівано зник у мережах групи компаній «Тріолан» в 11 містах. Замість ТВі кабельники почали ретранслювати канал Національного банку БТБ («Банк-TV»). «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

Згодом ТВі почали відключати кабельні оператори в інших містах. За даними ТВі, понад 60 кабельних компаній протягом серпня вимкнули ТВі зі своїх пакетів.

 

Із 5 вересня найбільший оператор кабельного телебачення «Воля» перевів ТВі з базового пакету «Україна і світ» у розширений дорожчий пакет «Всесвіт».

 

ТВі заявляє, що кабельники його вимикають під тиском Національної ради і її представників.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5768
Читайте також
13.09.2012 09:34
Мария Попова, «Коммерсантъ. Украина»
23 733
13.09.2012 06:23
для «Укоаїнська правда»
21 271
12.09.2012 08:55
Євген Солонина, «Радіо свобода»
24 054
11.09.2012 09:15
Валентина Самченко, «Україна молода»
26 730
10.09.2012 08:27
«Коммерсантъ. Украина»
22 801
07.09.2012 14:41
Роман Кабачій, для «Детектор медіа»
14 026
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
тавиа
4247 дн. тому
я TBI несмотрю а вылючить ради гонорара тоже можно.играют на эмоции.на площадь гонят стадо баранов.есть идругие каналы не менее интересные.
Настя
4250 дн. тому
Предыдущий коментарий - браво! Смеюсь, не магу))
boss
4250 дн. тому
Совсем страх потеряли. А вдруг в ноябре власть поменяется?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду