detector.media
05.09.2012 20:00
«Тріолан» припускає, що ТВі вимкнув себе сам для піару
Представники «Тріолану» зібрали прес-конференцію, проігнорувавши засідання парламентського комітету з приводу вимкнення ТВі

Відключення телеканалу ТВi відбулося з технічних причин і могло бути спровоковане самим телеканалом. Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив президент ТМ «Тріолан» Роман Сальников, передає УНІАН.

 

«20 липня 2012 року в мережі компаній "Тріолан" у 10 містах України був відключений сигнал телеканалу ТВi. Телеканал був відключений фізично інженерами, які працювали на станції нашої компанії. Відбулося втручання у нашу мережу чужих технічно грамотних людей, які змогли підкупити наших співробітників, і увійти до нас у мережу», - сказав він.

 

Роман Сальников висловив думку, що «тут замішана політична складова» (гендиректор ТВі Микола Княжицький балотується до Верховної Ради під №11 у списку об'єднаної опозиції). «Цей телеканал міг бути відключений безпосередньо представниками або телеканалу, або опозиційних структур. Найімовірніше, це була диверсія у переддень виборів», - сказав він.

 

Фахівці провайдера наразі з'ясовують технічні причини відключення каналу без участі фахівців ТВi, які відповідають за вихід сигналу. «Якщо виявиться, що проблема у вхідному сигналі, ми відразу звернемося до представників ТВi, щоб з ними вирішити питання з доставки сигналу для включення телеканалу», - сказав Роман Сальников.

 

За словами пана Сальникова, відключення телеканалу ТВi не вплинуло на роботу кабельних операторів, які працюють під маркою «Тріолан», і не викликало невдоволення їхньої аудиторії. «Жодних проблем не виникло через відключення каналу. Зі 100% дзвінків абонентів до нас лише 0,01% були пов'язані з відключенням телеканалу ТВi. І, найвірогідніше, що це були самі співробітники телеканалу», - сказав він. За даними Романа Сальникова, послугами провайдерів кабельного телебачення під маркою «Тріолан» користуються понад 300 тис. абонентів в 11 містах України.

 

Роман Сальников заявив, що рейтинг телеканалу ТВi «був достатньо низьким». «У нас проводяться власні підрахунки. Вони показали, що на сьогодні рейтинг ТВi у мережі компаній "Тріолан" у містах, де є мовлення ТВi, достатньо низький, і він входить в останню двадцятку із 75 каналів, які розміщуються в аналоговій мережі разом з телеканалом "Погода"», - заявив президент «Тріолану».

 

Роман Сальников додав, що ТВi не входить в універсальну програмну послугу (УПП) і не є обов'язковим до включення, тому, у зв'язку з розширенням переліку обов'язкових для трансляції в аналоговій мережі каналів, «Тріолан» розглядав можливість відключення ТВi. «Він не входить до числа обов'язкових до трансляції державних каналів. Оскільки канал є достатньо нерейтинговим, я думаю, це буде один із каналів, які ми будемо замінювати. Навіть якщо він буде включений, найближчим часом він буде замінений тими телеканалами, які були запропоновані нам як телеканали, які повинні входити в УПП», - сказав він.

 

За словами президента асоціації «Укртелемережа» Віктора Скрипника, проблема з трансляцією каналу ТВi не носить загальнонаціонального характеру. «У Донецьку в деяких мережах прибрали ТВi з аналога і поставили в цифровий формат. Кожен, хто має приймач, може його дивитися. Більше глобальних проблем не було», - сказав він.

 

Тим часом генеральний директор ТВі Микола Княжицький повідомив, що на сьогодні близько 70 провайдерів кабельного телебачення у різних регіонах України відключили ТВі зі своїх мереж. Таку інформацію він оприлюднив на засіданні парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації, яке представники «Тріолану» проігнорували.

 

«Є інформація, що це робиться за прямої вказівки членів Нацради (з питань телебачення і радіомовлення), а також голови Нацради Володимира Манжосова», - заявив Микола Княжицький. На його переконання, таким чином влада намагається знищити ТВі. Адже рейтинги каналу впали втричі, і це загрожує невиконанням обов'язків перед рекламодавцями.

 

Члени Національної ради засідання комітету теж проігнорували. Напередодні голова Нацради Володимир Манжосов заявив, що Нацрада не має стосунку до того, що відбувається з ТВі, і пообіцяв провести моніторинг провайдерів на предмет відключення телеканалу ТВі.

 

Голова парламентського комітету Юрій Стець порівняв ситуацію, що склалася зараз із ТВі, з тим, що відбувалося з 5-м каналом у 2004 році.

 

Нагадаємо, 20 липня канал ТВі несподівано зник у мережах групи компаній «Тріолан» в 11 містах. Замість ТВі кабельники почали ретранслювати канал Національного банку БТБ («Банк-TV»). «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги.

 

Згодом ТВі почали відключати кабельні оператори в інших містах. За даними ТВі, понад 60 кабельних компаній протягом серпня вимкнули ТВі зі своїх пакетів.

 

Із 5 вересня найбільший оператор кабельного телебачення «Воля» перевів ТВі з базового пакету «Україна і світ» у розширений дорожчий пакет «Всесвіт».

 

ТВі заявляє, що кабельники його вимикають під тиском Національної ради і її представників.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY